Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Όλα έτοιμα για το 16ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων στην Παναγία Σουμελά! - Δηλώσεις συμμετοχής!

Όλα έτοιμα για το 16ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων στην Παναγία Σουμελά!
Όλα έτοιμα για το 16ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων στην Παναγία Σουμελά!

«Πρόσκληση 16ου Συναπαντήματος Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων στην Παναγία Σουμελά 2014»

Αγαπητοί πατριώτες,

Βρισκόμαστε και φέτος στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τη διοργάνωση των εκδηλώσεων του «16ου Συναπαντήματος της Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων» στην Παναγία Σουμελά.

Όπως γνωρίζετε, ο θεσμός αυτός αγκαλιάζει χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερους συλλόγους, με όλο και περισσότερους νέους και νέες ποντιακής καταγωγής. Όμως, αυτή η επιτυχία δεν είναι έργο μόνο του Σωματείου και του Προσκυνήματος "Παναγία Σουμελά", είναι αποτέλεσμα μιας αρμονικής Συνεργασίας  των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής, αλλά και όλων μας με σκοπό τη συνέχιση της μοναδικής μας παράδοσης, των ηθών, των εθίμων και της ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού, μέσω της ανάδειξης των θεμάτων που απασχολούν και την Ποντιακή νεολαία. Έτσι πιστεύουμε ότι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον.

Το φετινό Συναπάντημα θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 17-07-2014 έως και την Κυριακή 20-07-2014 Η Οργανωτική Επιτροπή των Νέων, που συνεδριάζει τακτικά, μας έχει ήδη υποβάλει προτάσεις βελτίωσης της διοργάνωσης αυτής, αλλά και τις προσδοκίες για την καλύτερη φετινή διοργάνωση. Ευελπιστούμε πως το πρόγραμμα στο οποίο θα καταλήξουμε και φέτος θα είναι ακόμη πιο ποιοτικό, ακόμη πιο καινοτόμο, ώστε να βρίσκεται κοντά στις νεανικές αναζητήσεις και ανησυχίες.

Φέτος λοιπόν οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν εκκλησιασμό, επιστημονικές διαλέξεις, θεατρικές παραστάσεις, Συναυλίες, λαογραφικά δρώμενα, γνωριμία με τα μορφωτικά ή πολιτιστικά αξιοθέατα της Ημαθίας και συζητήσεις σε θέματα που αφορούν στον Ποντιακό Ελληνισμό.


  
Οι βασικοί μας σκοποί και στόχοι, είναι:

- Η Βιωματική επαφή των νέων με το Προσκύνημα και το συντελούμενο έργο της Σουμελιώτισσας  στο Βέρμιο καθώς και με τα ήθη τα έθιμα και τις παραδόσεις των Ποντίων.

- Η Ευαισθητοποίησή τους στην αναγκαιότητα αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και η Διεθνοποίηση της.

- Η Γνωριμία τους με τα γειτονικά της Παναγίας Σουμελά πολιτιστικά αξιοθέατα της Μακεδονίας

- Τα Προβλήματα, και οι δυσκολίες εξεύρεσης εργασίας καθώς επίσης και τα θέματα  οικολογίας και του περιβάλλοντος.

- Η Αλληλοενημέρωση για το έργο και τις δραστηριότητες των άλλων ενεργών νεολαιών, καθώς και η αλληλογνωριμία νέων από διάφορες άλλες περιοχές της χώρας, όπως και  από τον Ελληνισμό της Διασποράς.

Oι εκδηλώσεις των τεσσάρων αυτών ημερών, σχεδιάζονται με περισσό ζήλο, αγάπη και φροντίδα. Αξίζει λοιπόν οι νέοι και νέες του Σωματείου σας να λάβουν μέρος στο φετινό συναπάντημα.           

Παρακαλούμε λοιπόν θερμά, να ενημερώσετε τα μέλη σας (ηλικίας 18 έως 30 ετών), για το σκοπό και τους στόχους του “Συναπαντήματος” ώστε να ανέβουν στο Βέρμιο έχοντας πλήρη συναίσθηση του λόγου της συμμετοχής τους. Επίσης, θα πρέπει να ορίσετε και τον αρχηγό-υπεύθυνο της αποστολής σας (άνω των 18 ετών ή Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου.)

Τονίζουμε πως στις δραστηριότητες του Συναπαντήματος, δεν γίνεται κανενός είδους αποκλεισμός Αδελφών Ποντιακών Σωματείων, καθώς όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν. Έτσι, εάν πέσει στην αντίληψή σας Ποντιακό Σωματείο, που δεν έχει συμπεριληφθεί ενδεχομένως στους αποδέκτες αυτής μας της επιστολής, θα εκτιμούσαμε εάν μας ενημερώνατε σχετικά, ώστε να τους σταλεί άμεσα πρόσκληση.

Στο χώρο της διεξαγωγής των εκδηλώσεων θα ευρίσκονται μόνο μέλη των αποστολών των ποντιακών Σωματείων.

Καταβάλουμε παράλληλα προσπάθειες ώστε να βελτιώσουμε την ποιότητα των εκδηλώσεων. Σ΄ αυτή μας την προσπάθεια, τόσο με τη συμμετοχή σας, όσο και με συγκεκριμένες προτάσεις, προσπαθούμε να διατηρήσουμε την απλότητα και το ζήλο των αρχικών οργανώσεων του Συναπαντήματος.

Οι εγκαταστάσεις του Σωματείου «Παναγία Σουμελά», στο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος έχουν δυνατότητα φιλοξενίας συγκεκριμένου αριθμού προσώπων στους ξενώνες, για αυτό λοιπόν για την καλύτερη διαμονή όλων η συμμετοχή κάθε Σωματείου θα ανέρχεται στα 5 άτομα συμπεριλαμβανομένου και του αρχηγού αποστολής.

Συνημμένα, θα βρείτε το έντυπο συμμετοχής. Εάν και εφόσον θελήσετε να συμμετάσχετε, παρακαλούμε να το συμπληρώσετε και να μας το αποστείλετε το συντομότερο δυνατό, έως 1-7-2014.

Με τη βεβαιότητα πως θα συνεργαστούμε εποικοδομητικά για τους κοινούς μας στόχους, περιμένουμε και φέτος τους νέους και τις νέες των Ποντιακών Σωματείων στην Καστανιά, στα υψώματα του φιλόξενου Βερμίου, στην Παναγία Σουμελά, όπου από το 1952 το Σωματείο «Παναγία Σουμελά» με την αγάπη ποντίων και φιλοποντίων, αλλά και των ευσεβών προσκυνητών δημιούργησε σε σμικρογραφία τον αλησμόνητο Πόντο, κάθε χρόνο τον 15Αύγουστο χτυπάει δυνατά η ψυχή του Ποντιακού Ελληνισμού.

Κατεβάστε από εδώ την αίτηση συμμετοχής.