Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Ποντιακό "Αντάμωμα" από το Χορευτικό Όμιλο Ποντίων

Ποντιακό "Αντάμωμα" από το Χορευτικό Όμιλο Ποντίων
Ποντιακό "Αντάμωμα" από το Χορευτικό Όμιλο Ποντίων
Πόντιοι και μη είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου 28 Ιουνίου στον χώρο του Νιάημερου Κοζάνης, εκεί όπου διοργανώθηκε έναν μεγάλο ποντιακό γλέντι, με γνωστούς και αγαπημένους ντόπιους καλλιτέχνες.

"Η σημερινή εκδήλωση είναι μια εκδήλωση που κάνει ο Χορευτικός Όμιλος Ποντίων Κοζάνης, στην προσπάθειά μας να καθιερώσουμε ένα διήμερο εκδηλώσεων. Αφορμή αποτέλεσε η προσπάθειά μας να καθιερώσουμε ένα διήμερο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, με σκοπό να πραγματοποιηθεί μια μεγάλη εκδήλωση που θα γίνεται κάθε χρόνο", τόνισαν μεταξύ άλλων οι διοργανωτές.

Την πρώτη ημέρα ο καιρός τα "μούσκεψε" στους διοργανωτές, έτσι δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί, ως ήθελαν, το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και ακολούθως το γλέντι με την πολύ καλή μπάντα χάλκινων "Λόζιος και Ανακατωσιά". Ωστόσο, το βράδυ του Σαββάτου έγινε με μεγάλη επιτυχία ο μεγάλος Ποντιακός χορός του καλοκαιριού με τους: Γιάννη Κουρτίδη, Αλέξη Παρχαρίδη, Παναγιώτη Θεοδωρίδη, Τάσο Παρχαρίδη και Στάθη Αλεξανδρίδη. Στη Λύρα ήταν οι Γιάννης Σανίδης & Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Αγείο-φλογέρα: Ματσαρίδης Τάσος, Πλήκτρα: Κουσίδης Δημήτρης, Νταούλι: Πολυχρονίδης Γιάννης & Ασλανίδης Χρήστος.