Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Παραίτηση μέλους από το Δ.Σ. της Παμποντιακής Ομοσπονδίας - Τι αναφέρει στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΠΟΕ

Παραίτηση μέλους από το Δ.Σ. της Παμποντιακής Ομοσπονδίας - Τι αναφέρει στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΠΟΕ
Παραίτηση μέλους από το Δ.Σ. της Παμποντιακής Ομοσπονδίας - Τι αναφέρει στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΠΟΕ
 
Προς: Πρόεδρο της ПОЕ

Κον Φαχαντίδη Επαμεινώνδα

Από: Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕ
Ζελίλωφ Ιωάννη

Αίτηση

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ПОЕ όλα τα θέματα επιλύονται ομαδικά. Αν κάποιος δεν ανήκει στην ομάδα πλειοψηφίας, που δημιουργήθηκε από τον κ. Γ. Παρχαρίδη, τότε οι προτάσεις του δεν λαμβάνονται υπόψη από την πλειοψηφία, και σύμφωνα με την «δημοκρατική αρχή», απλώς αγνοούνται.

Εκλέχθηκα στο Δ.Σ. στη Γενική Συνέλευση ως μοναδικός εκπρόσωπος των ομογενών στις 24.11.2013.

Στην ΠΟΕ υπήρχαν ξεχωριστές Επιτροπές ανά κλάδο, συμπεριλαμβανομένης της Επιτροπής για ζητήματα νεοπροσφύγων. Για να μην μπορώ ως εκπρόσωπος αυτών των ομογενών, να εκλεγώ επικεφαλής αυτής της Επιτροπής, την είχαν συγχωνέψει με μια άλλη, εξίσου σημαντική Επιτροπή για την «Ανταλλάξιμη Περιουσία». Ταυτόχρονα στο Δ.Σ. υπάρχουν τρεις ξεχωριστές Επιτροπές με το ίδιο αντικείμενο, τον πολιτισμό. Είναι οι Επιτροπές χορού, μουσικής και θεάτρου. Μετά από την κατηγορηματική μου αντίδραση σχετικά με τη συγχώνευση των δύο Επιτροπών, τις ξαναχώρισαν, αλλά η υποψηφιότητά μου για τη θέση του υπευθύνου αυτής της κατεύθυνσης απορρίφθηκε με πλειοψηφία ψήφων, διότι ο εκπρόσωπος της Αθήνας (Πρόεδρος του Σ.Πο.Σ και εκπρόσωπος της ομάδας πλειοψηφίας) εξέφρασε την επιθυμία να συμπληρώσει τις πολυάριθμες ασχολίες του με μια ακόμα, την ενασχόληση με τα ζητήματα των ομογενών.

Εγώ δήλωσα εξαρχής ότι δεν με ενδιαφέρουν ούτε οι χοροί, ούτε τα τραγούδια ούτε η ίδια η θέση μέλους του Δ.Σ., και θέλω και θα ασχολούμαι μόνο με τα προβλήματα των ομογενών, τα οποία γνωρίζω καλά και για την επίλυση των οποίων συμμετείχα στις εκλογές του ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Η Διοίκηση (Δ.Σ.) της παραπάνω Ομοσπονδίας θέλει να έχει δίπλα της τους ομογενείς, αλλά μόνο ως υφιστάμενους, ως κατώτερους, και σε καμία περίπτωση ως ίσους προς αυτούς. Πιθανόν αυτό το γεγονός μπορεί να προσβάλλει αρκετά κάποια άτομα...

Σε μια από τις πρώτες συνελεύσεις του Δ.Σ. υπέβαλα γραπτή πρόταση για την οργάνωση των εκδηλώσεων της επόμενης Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων (19 Μαΐου) σε συνεργασία με την Ομοσπονδία ΠΟΠΣ, διότι ο απλός λαός δεν καταλαβαίνει, γιατί μια συγκεκριμένη εκδήλωση διοργανώνεται από διαφορετικές Ομοσπονδίες και σε διαφορετικό χρόνο. Και αυτή η εκδήλωση θα μπορούσε να ενώσει όλους τους Ποντίους της Ελλάδος. Όπως ήταν αναμενόμενο και αυτή η πρόταση απορρίφθηκε.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά σε αυτήν την επιστολή μου όλα τα μέλη του Δ.Σ. (εκπροσώπους της ομάδας μειοψηφίας), οι οποίοι με στήριξαν, και όλους οι οποίοι ψήφισαν εμένα στις εκλογές, και να ζητήσω συγνώμη από αυτούς για την απόφαση μου.

Αλλά ζούμε στην Ελλάδα εδώ και 20 χρόνια. Έχουμε και την  κατάλληλη μόρφωση, και την εμπειρία δουλειάς με τον κόσμο. Προσωπικά κατείχα πολύ υπεύθυνες θέσεις στην πρώην ΕΣΣΔ και πουθενά δεν ήμουν κομπάρσος. Δεν θέλω να είμαι κομπάρσος ούτε εδώ, στο Δ.Σ. της ΠΟΕ, και γι’ αυτό ζητώ να γίνει δεκτή η παραίτησή μου από μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΕ.

Δηλώνω επίσης ότι θα συνιστώ στους εκπροσώπους όλων των Συλλόγων των ομογενών να μην συμμετέχουν στις επόμενες εκλογές του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε., διότι η ηγεσία της ΠΟΕ θέλει να μας έχει μόνο ως άβουλους ψηφοφόρους.

Με εκτίμηση
Ζελίλωφ Ιωάννης

Θεσσαλονίκη,  25.06.2014