Ο αχουλής ους να ενούντζεν' ατο, ο παπαλόν επήεν κι έρθεν! |
Την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 07:00, με εκκίνηση τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, διεξήχθη ο 32ος Διεθνής αγώνας Υπεραπόστασης «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» 246 χλμ. με τερματισμό το άγαλμα του Λεωνίδα στην Σπάρτη, το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014 ώρα 19:00.
Σ΄ αυτόν τον αγώνα ψυχής και αντοχής 36 ωρών συμμετείχε για 3η φορά και ο δρομέας Υπεραποστάσεων της ΑΕΚ, από την Άρδασσα Πτολεμαΐδας, Γιώργος Ζαχαριάδης (ΤΕΜΟΝΑΕΚ), ο οποίος δεν αρκέστηκε στα 250 χλμ, και αποφάσισε να συνεχίσει την προσπάθειά του για να αναβιώσει τον Φειδιππίδειο Άθλο. Έτσι, αφού ξεκουράστηκε λίγες ώρες στην Σπάρτη, μετά τις 12:00 τα μεσάνυχτα, πήρε τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα, συνοδευόμενος από περιπολικό της Αστυνομίας και φυσικά τον Σπαρτιάτη συνοδό του Παναγιώτη Ερμήλιο. Έτρεξε άλλα 250 χλμ., σύνολο 500 χλμ. και επέστρεψε στην Αθήνα -τρέχοντας άλλες δύο μέρες. Ο τερματισμός έγινε στο Καλλιμάρμαρο στάδιο της Αθήνας την Δευτέρα 29/9/2014 και ώρα 20:30, όπου τον περίμεναν φίλοι του και κόσμος, οι οποίοι τον υποδέχτηκαν με χαρά και ενθουσιασμό και τον τίμησε και το άγημα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Με την προσπάθειά του αυτή και με εφόδια την δύναμη της ψυχής του, την Ποντιακή του καταγωγή και την μεγάλη του αγάπη για την ΑΕΚ, έκανε ένα Μεγάλο Όνειρο πραγματικότητα.
Γεμάτος με περίσσια αγάπη και σεβασμό για την ιστορική διαδρομή, τα βήματά του, ο ιδρώτας του και οι σκέψεις του, συνάντησαν τον Φειδιππίδη, στα χνάρια του οποίου έζησε μοναδικές στιγμές!!! Στην διαδρομή συναντήθηκε με τον μεγάλο δάσκαλο Τάκη Σκουλή, τον πρώτο δρομέα που αναβίωσε τον άθλο το 1992, τον οποίο αφού φίλησε ευλαβικά και γεμάτος συγκίνηση το χέρι του, συνέχισαν μαζί την διαδρομή μέχρι την Αθήνα, φυσικά ο Γιώργος τρέχοντας και ο δάσκαλος με το αυτοκίνητο του ΑΕΚΤΣΗ Παύλου Γορανίτη ο οποίος αποθανάτιζε τις στιγμές. Λίγο αργότερα, ο άλλος δρομέας που αναβίωσε επίσης τον άθλο το 2011, ο Σπύρος Σπυρόπουλος με την μηχανή του έσπευσε να υποδεχτεί τον ΤΕΜΟΝΑΕΚ και μαζί με τον ΣΠΑΡΤΑΘΛΗΤΗ Γιάννη ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ο οποίος ήρθε με το ποδήλατό του, τον συνόδευσαν από την Ελευσίνα μέχρι το Καλλιμάρμαρο, συνοδεία κι άλλου κόσμου και συναδέλφων του.
Έτσι λοιπόν, στέφθηκε ο 4ος κατά σειρά σύγχρονος Φειδιππίδης, αφού έγινε πλέον ο 4ος δρομέας στον κόσμο που αναβίωσε τον Φειδιππίδειο Άθλο, (κι όπως μας λένε ο 2ος καλύτερος χρόνος μετά από αυτόν του Γιάννη Κούρου, σύνολο 85 ώρες και 30 λεπτά), ο οποίος χρόνος βέβαια δεν ενδιαφέρει τον ΤεμόνΑΕΚ.
Ο Φειδιππίδης έγινε Πόντιος!