Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Πρόβλημα με τη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού στην Κοζάνη - Που εμπλέκεται ο Δήμος

Πρόβλημα με τη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού στην Κοζάνη - Που εμπλέκεται ο Δήμος
Πρόβλημα με τη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού στην Κοζάνη - Που εμπλέκεται ο Δήμος

Στο θέμα της προμήθειας εναλλάκτη και της  σύνδεσης της Στέγης Ποντιακού Πολιτισμού με το δίκτυο της Τηλεθέρμανσης, έργο που τελικά δεν θα προχωρήσει από τον Τοπικό Πόρο, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, μιλώντας στους δημοσιογράφους λίγο πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το βράδυ της Τετάρτης.

Ο κ. Ιωαννίδης ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το θέμα, λέγοντας πως δεν θα εντάξει στον Πόρο το έργο, το οποίο θα καλύπτει το κόστος σύνδεσης του κτιρίου με την Τηλεθέρμανση, λέγοντας πως η αντίληψη της νέας δημοτικής αρχής για τον Πόρο διαφέρει. Να σημειωθεί πως είχε προβλεφθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή να γίνει τεχνικό δελτίο για την ένταξη του έργου.

Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων ο κ. Ιωαννίδης «το ζήτημα της λειτουργίας και της συντήρησης της Στέγης Ποντιακού Ελληνισμού προφανώς πρέπει να μας αφορά, αλλά μου είναι πάρα πολύ δύσκολο να ζητήσω να εγκριθεί μια τέτοια δαπάνη. Κάτι τέτοιο θα άνοιγε  τον ασκό του Αιόλου και θα πυροδοτήσει συνολικά τέτοια αιτήματα που μπορεί να συνέβησαν στο παρελθόν αλλά δεν πρέπει να συνεχιστούν».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο δήμαρχος Κοζάνης έκανε λόγο για «πιέσεις» που δέχθηκε ο ίδιος, ώστε να ενδώσει στο αίτημα της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης, χωρίς, πάντως, στη συνέχεια, αν και ρωτήθηκε, να διευκρινίσει από πού αυτές προήλθαν.


Πηγή: Kozani TV