Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Και Ποντίων League No2!

Και Ποντίων League No2!
Και Ποντίων League No2!

του Αριστείδη Μάτιου

Τύφλα να έχει το... Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς ξεκίνησε το... Ποντίων Λιγκ! Ποντιακά ποδοσφαιρικά σωματεία από όλη τη Θεσσαλονίκη διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο ποδοσφαιρικό τερέν, με τον νικητή του τουρνουά να αναγνωρίζεται ως ο πρωταθλητής των Ποντίων της πόλης!

Πρόκειται για τη δεύτερη διοργάνωση που πραγματοποιείται χάρη στην πρωτοβουλία του τμήματος νεολαίας του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Οι Ακρίτες του Πόντου». Το πρώτο Ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα Ποντιακών Σωματείων έγινε τον περασμένο Ιούνιο με τη συμμετοχή οκτώ σωματεία. «Στο δεύτερο εγχείρημά μας συμμετέχουν 12 σωματεία, στοιχείο που αποδεικνύει ότι η διοργάνωση θα γίνει θεσμός και συνεχώς θα γιγαντώνεται» αναφέρει ο υπεύθυνος του τμήματος νεολαίας των Ακριτών Δημήτρης Δαμιανίδης.

Μάλιστα, την περασμένη Τρίτη έγινε η κλήρωση των αγώνων με ειδικό καλεσμένο τον πρώην άσο του ΠΑΟΚ Μιχάλη Λεοντιάδη, ο οποίος έδωσε τα συγχαρητήριά του για την πρωτοβουλία. Το τουρνουά ξεκίνησε χθες με τον αγώνα μεταξύ του Ποντιακού Σωματείου Ωραιοκάστρου και του Ποντιακού Συλλόγου Πολίχνης.

«Η συμμετοχή του κόσμου είναι συγκινητική. Τα Ποντιακά συνθήματα... δίνουν και παίρνουν, το κλίμα είναι εορταστικό και ο ανταγωνισμός σε καθαρά αθλητικό επίπεδο. Έχουμε μείνει έκπληκτοι από την κινητοποίηση των θεατών, το γήπεδο στην προηγούμενη διοργάνωση και μάλιστα υπό βροχή ήταν συνεχώς γεμάτο» σημειώνει ο κ. Δαμιανίδης.

Τα ματς θα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του Α.Ο. ΛΕΟΝΤΕΣ, που βρίσκονται στην Περιφερειακή Οδό, στον κόμβο Ευκαρπίας (έναντι του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου»). «Το τουρνουά αποτελεί μια καλή ευκαιρία για τη σύσφιξη των σχέσεων των ποντιακών σωματείων στη Θεσσαλονίκη και σε άλλα επίπεδα συνεργασίας» προσθέτει ο κ. Δαμιανίδης.


Σχετικά θέματα