Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Νέα αρχή για τον Σύλλογο Ποντίων «Παναγία Σουμελά»

Νέα αρχή για τον Σύλλογο Ποντίων «Παναγία Σουμελά»
Νέα αρχή για τον Σύλλογο Ποντίων «Παναγία Σουμελά»

Ο Σύλλογος Ποντίων Κιλκίς «Παναγία Σουμελά» ξεκίνησε την Κυριακή 28.9.14 τις δραστηριότητές του για την φετινή χρονιά με τελετή-γιορτή έναρξη λειτουργίας σε μία άνετη, ευρύχωρη και λειτουργικότατη αίθουσα στην πόλη του Κιλκίς.

Στο νέο χώρο του στην διασταύρωση των οδών Επτανήσου και Παπαθεοφίλου το ανανεωμένο διοικητικό συμβούλιο τελώντας τον καθιερωμένο αγιασμό με τον ιερέα π. Βασίλειο Κυριακίδη ξεκίνησε τις φετινές εκδηλώσεις του με την υπόσχεση, ότι θα είναι …..γεμάτες παράδοση.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:
«…Η ποντιακή μουσική πρωτοστατεί πάντα αφού δεκάδες παιδιά αλλά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας προσέρχονται να διδαχθούν τους ποντιακούς χορούς από τον χοροδιδάσκαλο Κώστα Παυλίδη.

Την ημέρα της εναρκτήριας εκδήλωσης έντονη ήταν η παρουσία Ποντίων γυναικών – μελών του συλλόγου που με πολλή προθυμία προσέφεραν παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Κορωνίδης δήλωσε ότι σκοπός όλων των πολιτιστικών συλλόγων είναι η μετάδοση της παράδοσης στις νέες γενιές και αυτό το σκοπό θα προσπαθήσουν να τον επιτύχουν όσο το δυνατόν καλύτερα δίνοντας την ευκαιρία στα νέα παιδιά να γνωρίσουν την Ποντιακή Ιστορία διοργανώνοντας εκδηλώσεις αλλά και στους υπόλοιπους θα προσφέρουν ώρες ανάπαυλας και διασκέδασης αναπολώντας την αλησμόνητη πατρίδα, τον Πόντο.

Η νέα αίθουσα είναι εξαιρετικά ευρύχωρη και αυτό την καθιστά πολυλειτουργική αφού εκεί θα γίνεται όχι μόνο η εκμάθηση ποντιακών χορών αλλά θα μπορούν να πραγματοποιούνται και άλλου είδους εκδηλώσεις. Το γραφείο με τον κατάλληλο εξοπλισμό είναι σύγχρονο διαμορφώνοντας ένα ευχάριστο περιβάλλον εργασίας διότι παρέχει την δυνατότητα άνετης επικοινωνίας ώστε να μπορούν να συνεργάζονται και να συνδιοργανώνουν δραστηριότητες και με άλλους συλλόγους.

Στον αγιασμό παραβρέθηκαν η πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» Δέσποινα Καραμπίδου, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Μάρκου «Οι Μωμόγεροι» Γιάννης Διαμαντίδης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερακαριού Κώστας Ξανθόπουλος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Ν. Κιλκίς «Το Αρκάδι» Γιώργος Φραγκιαδάκης αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι Κρήτες και Πόντιοι έχουν πολλά κοινά που αν συνδυαστούν σωστά μαγεύουν τα πλήθη.

Όλοι οι παρευρεθέντες εξέφρασαν τις ευχές τους στο ανανεωμένο ξεκίνημα του συλλόγου και δήλωσαν ότι θα είναι κοντά στις δραστηριότητές του αφού το νέο διοικητικό συμβούλιο με πρωτεργάτη τον πρόεδρό του υπόσχεται ότι θα καταβάλει τεράστιες προσπάθειες μετάδοσης της ποντιακής παράδοσης όχι μόνο εντός των ορίων του νομού Κιλκίς αλλά και πέραν αυτού».

Πηγή: Μαχητής