Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Οι «Αργοναύται – Κομνηνοί» φιλοξενούν τους «Χαλασοχώρηδες»

Οι «Αργοναύται – Κομνηνοί» φιλοξενούν τους «Χαλασοχώρηδες»

Οι «Αργοναύται – Κομνηνοί» φιλοξενούν τους «Χαλασοχώρηδες» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, στο γλωσσικό του ιδίωμα, την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ. στην κεντρική αίθουσα «Άγγελος Δεληγιώργης» του Συλλόγου (Δαβάκη 10 & Δοϊράνης, Καλλιθέα), με τιμή εισόδου 5 ευρώ.

Πρόκειται για θεατρική παράσταση που εντάσσεται στα πλαίσια του θεσμού που καθιέρωσε ο Σύλλογός μας, για την Ελληνική Γλώσσα.

«Οι Χαλασοχώρηδες» είναι μία επίκαιρη πολιτική κωμωδία, η ιστορία διαδραματίζεται στο νησί την τελευταία εβδομάδα βουλευτικών εκλογών, όπου ψηφοφόροι και ψηφοθήρες έχουν μπροστά τους λίγες μέρες για να κερδίσουν όσα περισσότερα μπορούν.

Σκηνοθεσία: Κώστας Παπακωνσταντίνου
Σκηνικά - Κοστούμια: Λυδία Κοντογιώργη
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Σχεδιασμός φωτισμών: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Επιμέλεια κίνησης: Μαργαρίτα Τρίκκα. 

Αν και το διήγημα δημοσιεύτηκε το 1892, ο σκηνοθέτης της παράστασης επισημαίνει: «Οι Χαλασοχώρηδες δεν μοιάζουν να γράφτηκαν σήμερα, είναι σκωπτική περιγραφή του ίδιου του πολιτικού συστήματος, που σε εξελιγμένη μορφή έχουμε και σήμερα».

Πρόκειται για μία εξαιρετική παράσταση που προτείνει ο σύλλογος στα μέλη και τους φίλους του, στο πλαίσιο του «Ποιοτικού Ελληνικού Θεάτρου», που παίζεται με επιτυχία στις αίθουσες για τέταρτη συνεχή χρονιά.


Σύλλογος Ποντίων Αργοναύται – Κομνηνοί
Δαβάκη 10
Τ.Κ. 17672
Καλλιθέα
Τηλ. 2109569518
Fax 2109573994