Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Αντίθετη με τη Γενοκτόνα πολιτική της Τουρκίας όλη η Ευρώπη

Αντίθετη με τη Γενοκτόνα πολιτική της Τουρκίας όλη η Ευρώπη
Αντίθετη με τη Γενοκτόνα πολιτική της Τουρκίας όλη η Ευρώπη

Αναφορικά με την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής.

Στην ανακοίνωση της τονίζει σχετικά:

Η ιστορικά τεκμηριωμένη γενοκτονία που διέπραξε η Τουρκία κατά την περίοδο 1914-1923 σε Αρμένιους, Ασσύριους και Έλληνες της Ανατολής είναι μια γενοκτονία που αναγνωρίζουν κοινοβούλια και επιστημονικοί οργανισμοί σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όσο η Τουρκία δεν μεταμελείται για τα εγκλήματά έναντι των αυτοχθόνων ιστορικών χριστιανικών λαών, δικαιώνει το γενοκτόνο οθωμανικό και νεοτουρκικό παρελθόν της.

Ο νομοθέτης του ΟΗΕ και δημιουργός του νομικού όρου “Γενοκτονία”, καθ. Raphael Lemkin αναφέρει ρητά την Γενοκτονία των Αρμενίων και των υπόλοιπων Χριστιανικών λαών της Ανατολίας ως το πρώτο ιστορικό παράδειγμα γενοκτονίας(1) βάση του οποίου δημιουργήθηκε η νομοθεσία για την καταδίκη του Ολοκαυτώματος(2).

Το γεγονός της άρνησης της διάπραξης Γενοκτονίας αποτελεί την πιο αποκρουστική έκφραση ανθρώπινου πολιτισμού, ενώ η άρνηση των Τούρκων κυβερνητικών αξιωματούχων θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ανάλογα από τους εκάστοτε διεθνείς συνομιλητές κάθε πολιτισμένου δημοκρατικού κράτους. Το ίδιο πρέπει να ισχύει και για την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ahmet Davutoglu που εμφορείται από τις ίδιες ιδέες, πρεσβεύοντας την ίδια παράδοση πολιτισμού.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή ήπειρος με την ιστορική παράδοση της δίκης της Νυρεμβέργης, των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της Αναγέννησης, της Δημοκρατίας πρεσβεύει πολιτισμό και πολιτική διαμετρικά αντίθετη με την γενοκτόνα πολιτική της Τουρκίας, ενώ η Αναγνώριση της Γενοκτονίας θα πρέπει να τίθεται ως όρος ένταξης της Τουρκίας ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παραπομπές-Υποσημειώσεις

1i) Στο αρχειακό φίλμ ο καθ.R.Lemkin μιλάει για την Αρμενική Γενοκτονία πριν τους Ναζί: bit.ly/1r3L5n1 

ii) Άρθρο του καθ.R.Lemkin με αναφορά στην Γενοκτονία Αρμενίων και Ελλήνων της Ανατολής στο περιοδικό American Scholar, (Volume 15, no. 2, April 1946, p. 227-230): bit.ly/1oFMbWv 

iii) Αναφορά στη εκτενή μελέτη του καθ. R. Lemkin πάνω στην Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής στο βιβλίο The Genocide of the Ottoman Greeks, (Caratzas/Melissa Books, 2011, σελ. 298-305). 

2i) Η κυρίαρχη θέση των Γερμανών στρατιωτικών αξιωματούχων στο Τουρκικό στράτευμα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό για τα γενοκτόνα μέτρα που πάρθηκαν στην Τουρκία. Μια εικόνα μπορεί να αποκτήσει κανείς διαβάζοντας το άρθρο του καθ. Ηλία Ηλιόπουλου στο περιοδικό Nemesis©, για τη θέση των Γερμανών στρατιωτικών αξιωματούχων και του Λίμαν φον Σαντερς υπό το πρίσμα της κατασκευής της σιδηροδρομικής γραμμής Βερολίνο-Κων/πολη/Βαγδάτη (Nemesis τ.112, Ιαν.-Φεβ. 2011) bit.ly/1mjQINI

ii)Μόλις στους τρεις πρώτους τόμους από το πολύτομο έργο “Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου” του καθ. Κων/νου Φωτιάδη υπάρχει πλήθος αναφορών για τον Λίμαν φον Σαντερς και τις γενοκτόνες εισηγήσεις που επαναλήφθηκαν αργότερα κατά τη Ναζιστική περίοδο.


Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής
Ν. Ζερβού 61
Καλλιθέα
Τ.Κ. 17675
Τηλ. 2112127563
Fax 2110120962