Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Τι ακριβώς ετοιμάζει να παρουσιάσει τελικά ο Δ. Πιπερίδης στη Μονή Λαζαριστών;

Τι ακριβώς ετοιμάζει να παρουσιάσει τελικά ο Δ. Πιπερίδης στη Μονή Λαζαριστών;
Τι ακριβώς ετοιμάζει να παρουσιάσει τελικά ο Δ. Πιπερίδης στη Μονή Λαζαριστών;

Ρωτήσαμε τον Δημήτρη Πιπερίδη τι ακριβώς ετοιμάζει για τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015 στη Μονή Λαζαριστών. Και ιδού τι μας απάντησε!

e-Pontos: Δημήτρη τι ακριβώς είναι ετοιμάζετε για τη Μονή Λαζαριστών;

Δ. Πιπερίδης: Τους απαντώ ευθέως ότι σκοπεύουμε να κάνουμε πολύ περισσότερα απ’ όσα φαντάζονται:

Κατ' αρχήν θα παίξουμε λύρα και θα τραγουδήσουμε. Και θα το κάνουμε όπως κάναμε όλα αυτά τα χρόνια, με συναίσθηση του ιστορικού χρέους και με απόλυτο σεβασμό προς την ιερότητα της μουσικής μας παράδοσης. Παρέα με μερικούς από τους σημαντικότερους Πόντιους τραγουδιστές, νεώτερους και παλαιότερους, θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε ότι αυτή η πανάρχαια μουσική, ακόμη και χωρίς την αμετροεπή φαντασία και τις ανιστόρητες ενορχηστροτικές επιλογές που επιβάλει η εποχή μας, μπορεί ακόμη να συγκινεί τους απογόνους αυτών που τη δημιούργησαν. Όχι μασκαρεμένη σε κάτι φαντασμαγορικό, αλλά με όλη τη λιτότητα, τη σεμνότητα και την ταπεινότητα μέσα στην οποία γεννήθηκε.

Επίσης θα γελάσουμε με την ψυχή μας. Θα γελάσουμε, θα σαρκάσουμε και θα αυτοσαρκαστούμε με το μοναδικό τρόπο που μόνον εμείς οι Πόντιοι γνωρίζουμε. Με σάτιρα καυστική, ανελέητη και κυρίως επίκαιρη. Σάτιρα που δε θα ασχολείται πλέον με ροδαλές χωριατοπούλες, αλλά θα έχει στο επίκεντρο της όλα όσα επηρεάζουν την καθημερινότητά μας. Με μια φανταστική Παρθένα που θα περνά γενεές δεκατέσσερις τον Τσίπρα, το Σαμαρά και τον Άδωνι, και θα θρηνεί με το δικό της μοναδικό τρόπο τη μονοτονία της σεξουαλικής της ζωής.

Επίσης θα παρουσιάσουμε. Θα παρουσιάσουμε για πρώτη φορά στο κοινό της Θεσσαλονίκης αποσπάσματα χαρακτηριστικά (αλλά όχι πλήρως αποκαλυπτικά) της νέας μας τρελής κωμωδίας με τίτλο «Ο τελευταίος να κλείσει την κάσα...», που θα παρουσιαστεί σύντομα ολοκληρωμένη σε κεντρική θεατρική σκηνή της Θεσσαλονίκης με μια διανομή-έκπληξη!

Επίσης θα απολογηθούμε. Θα απολογηθούμε για τις δυσκολίες που έκαναν το «Άμαστρις» το περιοδικό της καρδιάς μας να λείψει για τόσο καιρό από τις ταχυδρομικές μας θυρίδες. Αλλά και θα ανακοινώσουμε την άμεση επανακυκλοφορία του με ένα νέο τεύχος, ισάξιο, αν όχι καλύτερο, από τα προηγούμενα !
Αφήνω για το τέλος το σημαντικότερο: τη βραδιά θα κλείσει η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, υπό την αιγίδα της οποίας άλλωστε διοργανώνεται η εκδήλωση. Θεωρώ ότι αυτό που πρόκειται να ανακοινώσει η Βούλα (και κυρίως αυτό που θα δεσμευτεί να χρηματοδοτήσει), θα είναι το πιο σημαντικό κέρδος όλων μας -και κυρίως των παιδιών μας- από αυτή τη βραδιά.