Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Πλούσιες οι δραστηριότητες του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαίου «Ο Πόντος»


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014 ο χορός της νεολαίας του συλλόγου στο Πνευματικό Κέντρο Μεσαίου. Αν και ήταν λίγος ο κόσμος που ήρθε, η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ζεστή και οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν μέχρι πρωίας με την ζωντανή μουσική από την ορχήστρα «Τα παιδιά του Μεσαίου», οι οποίοι έπαιξαν αφιλοκερδώς.

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μεσαίου Αναστάσιος Ι. Λαζαρίδης και ο υποψήφιος βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Γεώργιος Λαζαρίδης. Την εκδήλωση άνοιξε με ένα μικρό χαιρετισμό το μέλος της νεολαίας του συλλόγου Χρυσούλα Φωτιάδου ενώ τον κεντρικό χαιρετισμό έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου Θεόδωρος Αμανατίδης.


Άλλες δραστηριότητες τις ημέρες των Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς

Την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014 το Δ.Σ. του συλλόγου μοίρασε δώρα στα παιδιά του παιδικού σταθμού, νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου Μεσαίου.

Επίσης την Παρασκευή 26 και την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014 το παιδικό θεατρικό τμήμα του συλλόγου παρουσίασε στο Μονόλοφο και στη Νέα Φιλαδέλφεια το θεατρικό έργο της Θεοφανίας Παπαθωμά «Ήρθαν τα Χριστούγεννα» σε σκηνοθεσία Αναστασίας Αναστασούδη με πολύ μεγάλη επιτυχία, σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους Αναπτυξιακό Σύλλογο Μονολόφου και Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Φιλαδελφείας.

Την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014 ο κλόουν Τιραμόλα παρουσίασε εκδήλωση για τα παιδιά με το έργο «Τα Χριστούγεννα με τα δυο ξωτικά».

Την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015 μέσα σε μια ζεστή και γεμάτη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Μεσαίου με μέλη και παιδιά των χορευτικών συγκροτημάτων ο σύλλογος Μεσαίου έκοψε την πίτα του. Στην αρχή της εκδήλωσης μικρή χορωδία και με την συνοδεία Ποντιακής λύρας έψαλλαν τα Ποντιακά χριστουγεννιάτικα, πρωτοχρονιάτικα και κάλαντα Θεοφανίων. Στη λύρα ήταν οι Παύλος Αμανατίδης. Στην συνέχεια ο ιερέας του χωριού Σταύρος Κυρσταυρίδης ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιτα. Το φλουρί της βασιλόπιτας έπεσε στην Τοπική Κοινότητα Μεσαίου. Ύστερα, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Θεόδωρος Αμανατίδης και αφού καλωσόρισε τους καλεσμένους αναφέρθηκε στην ιστορία της προέλευσης της βασιλόπιτας.


Κατόπιν, δόθηκαν έπαινοι σε μαθητές που αρίστευσαν στο γυμνάσιου, στο λύκειο, και στους εισαχθέντες στα Α.Ε.Ι. και ΤΕΙ σχολ. Έτους 2013-2014. Συγκεκριμένα οι μαθητές που πήραν έπαινο ήταν: η Ευρώπη Κουτρουδίτση, η Ιωάννα Χριστοφορίδου του Θεοδώρου και η Δήμητρα Λαζαρίδου. Οι εισαχθέντες στα ΑΕΙ ήταν: η Αναστασία Παχνή-Τσιτηρίδου που εισήχθη στο Πολυτεχνία και στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών-Μηχανικών Υπολογιστών κι ο Νικόλαος Πατσίδης στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι τα υπόλοιπα τυχερά νομίσματα κέρδισαν η Ελένη Χρυσοχόου και η Δέσποινα Μωϋσιάδου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεσαίου Αναστάσιος Ι. Λαζαρίδης. Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου ευχαριστεί τις Άννα Αμανατίδου και Σόνια Μαυροπούλου για την παρασκευή της βασιλόπιτας.

Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων λειτουργούσε παζάρι από το τμήμα χειροτεχνίας του συλλόγου με υπεύθυνη την Ελπίδα Γρηγοριάδου.


Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαίου Θεσσαλονίκης "Ο Πόντος"
Μεσαίο Θεσσαλονίκης
Τ.Κ. 54500
Τηλ. 2310786670
Fax. 2310786671
Κιν. 6977797804