Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Κάνει τον "Γερμανό" ο Ερντογάν για την Γενοκτονία των Αρμενίων

Κάνει τον "Γερμανό" ο Ερντογάν για την Γενοκτονία των Αρμενίων
Κάνει τον "Γερμανό" ο Ερντογάν για την Γενοκτονία των Αρμενίων

Επιμέλεια Λουκάς Λιγουριώτης

Το ψευτο-επιχείρημα της Γερμανίας εναντίον της καταβολής αποζημιώσεων για τα εγκλήματα κατά της Ελλάδας, χρησιμοποιεί ο Τούρκος Πρόεδρος κ. Ερντογάν για να ξεφύγει από την διεθνή πίεση για αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας: "Η Τουρκία δεν μπορεί να λογοδοτήσει για κάτι που συνέβη έναν αιώνα πριν", είπε. 

Πέραν όμως αυτών των φαιδρών επιχειρημάτων ο κ. Έρντογαν υψώνει τους τόνους σε σχέση με την Αρμενική Γενοκτονία, ωστε, όπως τον κατηγορεί ο αντιπολιτευόμενος τύπος, να προσελκύσει εθνικιστές ψηφοφόρους στις επικείμενες εκλογές...

Σε ομιλία του κατά την τελετή εγκαινίων έκθεσης για τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε στην αρμενική γενοκτονία και επανέλαβε τη θέση του για να ανοίξουν τα αρχεία για τα «γεγονότα του 1915». Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση της Αρμενίας και στην αρμενική διασπορά δήλωσε: «Τα αρχεία μας είναι ανοιχτά. Ότι αρχεία έχετε, φέρτε τα και θα αναθέσουμε σε ιστορικούς, πολιτικούς επιστήμονες ακόμα και αρχαιολόγους και δικηγόρους να αναζητήσουν την αλήθεια. Δεν θα κερδίσετε τίποτα με τις εκστρατείες κατά της Τουρκίας με το να πληρώνετε πολλά και να δημιουργείτε λόμπυ». 

«Η Αρμενική διασπορά προσπαθεί να εμφυσήσει το μίσος εναντίων της Τουρκίας παντού στον κόσμο μέσα από εκστρατείες περί γενοκτονίας», δήλωσε ο Κ. Ερντογάν και τόνισε ότι τέτοιες προσπάθειες εντάθηκαν στην 100ή επέτειο του 1915. Πρόσθεσε ότι η εκστρατεία των Αρμενίων εναντίων της Τουρκίας δεν έχει ως στόχο την αποκάλυψη της αλήθειας ή να τιμήσει την μνήμη των σκοτωμένων Αρμενίων αλλά συνιστά μια επίθεση προς την Τουρκία ενώ επεσήμανε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να λογοδοτήσει για κάτι που συνέβη έναν αιώνα πριν. 

«Όπως και σε κάθε εποχή στην ιστορία, πόνος και τραγωδίες έχουν υπάρξει κατά τη διάρκεια των χρόνων του Μεγάλου Πολέμου. Οι Αρμένιοι δεν είναι οι μοναδικοί που επηρεάστηκαν από αυτό»,δήλωσε. για να προσπαθήσει να βγει και από πάνω για τα μαζικά εγκλήματα των Τούρκων στα Βαλκάνια!

«Οι μεγαλύτερες σφαγές που είχαν ως στόχο τους μουσουλμάνους των Βαλκανίων και του Καυκάσου συνέβησαν την ίδια περίοδο. Στην Ανατολία υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες που υπέφεραν από τους Αρμένιους όπως υπέφεραν επίσης και πολλοί Αρμένιοι», δήλωσε.

Πηγή: OnAlert