Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Τις 80 έφτασαν οι αιμοδοσίες της τράπεζας των «Ακριτών»

Τις 80 έφτασαν οι αιμοδοσίες της τράπεζας των «Ακριτών»
Τις 80 έφτασαν οι αιμοδοσίες της τράπεζας των «Ακριτών»

Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015, ξεκίνησε ο 26ος χρόνος λειτουργίας της «τράπεζας αίματος» των «Ακριτών» Πολυκάστρου με την πραγματοποίηση της 80ης αιμοδοσίας των μελών της, στο «Σπίτι του Πόντου».

Παρά την συνεχή βροχόπτωση και τις ιώσεις λόγω εποχής δεκάδες μελών για άλλη μία φορά προσήλθαν και αιμοδότησαν, δείχνοντας εμπράκτως την αγάπη τους προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Μεταξύ των προσελθόντων και πέντε νέα μέλη, που ανέβασαν τον αριθμό των μελών της τράπεζας σε 1028.

Η μεγάλη προσέλευση των μελών και η απουσία δεύτερου ιατρού, αν και ζητήθηκε επιμόνως, είχε σαν συνέπεια την αποχώρηση πάρα πολλών αιμοδοτών (άνω των 40) μετά από πολύωρη αναμονή (πέρα των δύο ωρών) και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του έμπειρου νοσηλευτικού προσωπικού.

Η διοικούσα επιτροπή της «τράπεζας» ευχαριστεί και συγχαίρει όλα τα μέλη που προσήλθαν και αιμοδότησαν, το προσωπικό του τμήματος αιμοδοσίας του ΝΓΝ Κιλκίς τον Δημήτρη Μιντζιρίνη (ιατρό) και τις Άννα Κωτσαρή, Τασούλα Μιχαηλίδου, Ευγενία Αγγελίδου, Ελένη Τούλια για την άψογη συνεργασία τους. 

Ακόμη ευχαριστεί τις Μαρία Αθανασιάδου, Σοφία Αθανασιάδου, Μαρία Γούλα, Μαριάνθη Καλπακίδου, Τούλα Καλπακίδου, Τασούλα Καρακατσανίδου, Μαριάννα Κρουκλίδου, Μαίρη Παυλίδου, Γιώτα Τοπαλίδου, τον Ηλία Χαρτοματσίδη (αρτοποιό) και τον Γιώργο Παναγιωτίδη (σούπερ μάρκετ) γιά τις πίτες και όλα τα κεράσματα που ετοίμασαν και πρόσφεραν γιά τους αιμοδότες.

Τέλος, ιδιαιτέρως ευχαριστεί τους Γιώργο Παυλίδη (ιατρό και μέλος μας), Γρηγόρη Σουμελίδη, Δημήτρη Μερεσίδη, Σάββα Καλπακίδη, την Νίνα Καρακασίδου για την πολύτιμη βοήθειά τους καθ’ όλη την διάρκεια της 80ης αιμοδοσίας και τον μόνιμο χορηγό της «τράπεζας» Μ.Κιουρτσίδη (ΒΕΚ Μ.Δάσος) γιά την κάλυψη της δαπάνης έντυπου υλικού (αφίσες κλπ).

Οι επόμενες αιμοδοσίες των «Ακριτών» θα διενεργηθούν στις 19 Μαΐου 2015 και 5 Ιουλίου 2015.

Πηγή: Μαχητής