Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Πραγματοποιήθεκε συνάντηση των Ποντιακών Συλλόγων της Κ. Μακεδονίας ενόψει των εκδηλώσεων Μνήμης

Πραγματοποιήθεκε συνάντηση των Ποντιακών Συλλόγων της Κ. Μακεδονίας ενόψει των εκδηλώσεων Μνήμης

Στο φιλόξενο περιβάλλον του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων "Οι Ακρίτες" πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015 συνάντηση των Ποντιακών Συλλόγων του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, παρουσία και του προέδρου της Χ. Τοπαλίδη και του προέδρου του Σ.Πο.Σ. της Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας της ΠΟΕ. Λ. Σαρβανίδη.

Στη συνάντηση ο πρόεδρος της Παμποντιακής αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Αρμενία για τις εκδηλώσεις της Αρμενικής Κυβέρνησης για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων στην οποία όπως είπε τέθηκαν οι βάσεις για ισχυρές συνεργασίες, υπήρξε επικοινωνία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και τόνισε ότι σε επίπεδο ακαδημαϊκής κοινότητας είναι πλέον ώριμες οι καταστάσεις για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων  του Πόντου.

Τέλος έγινε αναφορά στις κεντρικές εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 19 Μαΐου 2015 και ιδιαίτερα για την εκδήλωση της Θεσσαλονίκης, στην οποία ζητήθηκε να δώσουν το παρών όσα περισσότερα σωματεία γίνεται.

Η συνάντηση έκλεισε με συζήτηση σε διάφορα τρέχοντα ζητήματα.