Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Μια σκέψη για την Λύτρωση από το Ποντιακό Οργανωτικό Πρόβλημα

Μια σκέψη για την Λύτρωση από το Ποντιακό Οργανωτικό Πρόβλημα
Μια σκέψη για την Λύτρωση από το Ποντιακό Οργανωτικό Πρόβλημα

Αναδημοσιεύουμε από το προσωπικό προφίλ στο Facebook του τ. Γεν. Γραμματέα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, Γ. Γεωργιάδη μία σκέψη - πρόταση για τον Οργανωμένο Ποντιακό Χώρο (μπορείτε να δείτε την πρόταση εδώ).

Σημ.: Ο καθένας μπορεί να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει με μέρος των προτάσεων αυτών. Εντύπωση μας κάνει όμως η πρόταση του για διάλυση των δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων οργάνων του χώρου, και ειδικά των δευτεροβάθμιων όταν σε αυτά υπηρέτησε και μάλιστα από τη θέση του Γ. Γραμματέα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, δηλώνοντας τότε υπέρμαχος των όσων γινόντουσαν στην Ομοσπονδία και πολέμιος όσων ασκούσαν κριτική στο έργο της. Αλήθεια τι άλλαξε;


Πρόταση για την άρση του αδιεξόδου στο Οργανωτικό Πρόβλημα των Ποντίων

του Γ. Γεωργιάδη

Προοίμιο

Η ανάλυση των παρόντων και μακροσκοπικών δεδομένων σε ότι αφορά την διαιώνιση του Ποντίου Ελληνισμού εντός του Ελλαδικού χώρου και με συνακόλουθες συνέπειες στην Ομογένεια καθίσταται κατεπείγουσα.

Η επιταχυνθείσα φθορά και οριστική λύση του οργανωτικού ζητήματος έχει ήδη προσδιοριστεί.

Το οργανωτικό πρότυπο της δεκαετίας του 1980 με τον φερώνυμο «Ομοσπονδιασμό» κατέληξε.

Αποτελεί πλέον αντικείμενο μελέτης των Ιστορικών του Κοινωνικού περιβάλλοντος της Ελλαδικής Μεταπολίτευσης.

Η χώρα εισήλθε βιαίως στην Μετά-Μεταπολίτευση.

Η ανάγκη για την αναδημιουργία και αναδιάταξη των δυνάμεων που συνιστούν και συγκρατούν το Ποντιακόν Κοινόν, είναι αδήριτη και επιτακτική άμεσα.

Η ανάλυση προσφέρει λύσεις.

Και σε αυτές δεν υφίσταται χώρος για «Ομοσπονδιασμούς» αλλά για νέες πολιτικές οργάνωσης με αξιακό χαρακτήρα και άντληση ιδεών από την Αρχαία Ελληνική Αμφικτυονία και την Εθνοσυνέλευση του Βαθέως Λιμένος.

Ιδεόγραμμα νέας αρχιτεκτονικής

1) Αυτοδιάλυσις όλων των παρόντων σχημάτων δευτεροβάθμιου και τριτοβάθμιου σκοπού

2) Υπαγωγή Ιερού Προσκυνήματος Παναγία Σουμελά στην Εκκλησία της Ελλάδος με σκοπό την ανιστόρηση Ιεράς Μονής κατά την επιθυμία του εν Ελλάδι σχεδιαστή ανιστόρησης Φίλωνος Κτενίδου

3) Δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Ποντίου Ελληνισμού με έδρα την Θεσσαλονίκη

Νομική μορφή: Μη κυβερνητική οργάνωση Ngo με πιστοποίηση Ο.Η.Ε και Ευρωπαικού Κοινοβουλίου

Δομή: Μεικτή με την συμμετοχή αιρετών και επιστημόνων ειδικών

Ανάλυση δομής: Το αιρετό μέρος καθορίζεται και εγκρίνεται από καθολικές εκλογές σε κάθε έδρα Νομού με έντονη παρουσία Ποντίων ή ανά Περιφέρεια συσσωρευτικά ( πχ Αττική Νότια Ελλάδα-Θεσσαλονίκη)

Σε κάθε πρωτεύουσα Νομού κάθε 3 χρόνια εκλέγεται με καθολική ψηφοφορία και ανοιχτή κάλπη φυσικών προσώπων με την μόνη προΰπόθεση ο εκλογεύς να έχει εγγραφεί ένα μήνα πριν σε οικείο Ποντιακό σωματείο. Εκλέγεται ένας από κάθε Νομό με την παρουσία Δικαστικού αντιπροσώπου

Στην Νότια Ελλάδα και Θεσσαλονίκη εκλέγονται από τρείς (3)

Από κάθε χώρα της Ομογένειας επίσης τρείς (3)

Το Συμβούλιο ενισχύεται από σώμα ειδικών επιστημόνων ανά τομέα που συναποτελούν «δεξαμενή σκέψης» ιστορικοί, πρώην διπλωμάτες, λαογράφοι, επικοινωνιολόγοι, πρώην βουλευτές, αρχιτέκτονες, καλλιτέχνες, ειδικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών, τραπεζίτες, φοροτεχνικοί, μαθηματικοί, στατιστικολόγοι.

Η επιλογή των, κατόπιν διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού καθώς όλοι θα μισθοδοτούνται μηνιαίως με σύμβαση αποκλειστικής απασχόλησης.

Μέθοδος Ανάλυσης

Το μεικτό Εθνικό Συμβούλιο Ποντίου Ελληνισμού θα λειτουργεί ως φορέας σχεδιασμού και υλοποίησης συγκεκριμένου πλαισίου αναφοράς που θα εγκριθεί από την Ιδρυτική Διακήρυξη ήτοι κατά την πρόταση:

1) Δημιουργία Μνημείου Γενοκτονίας στην Αθήνα

2) Δημιουργία Μουσείου κατά τα πρότυπα του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

3) Δημιουργία Έδρας σπουδών σε Ελληνικά και ξένα ΑΕΙ

4) Δημιουργία Εκδοτικού Οίκου και μεταφράσεων

5) Δημιουργία τηλεπικοινωνιακού κόμβου με παγκόσμια εμβέλεια

6) Δημιουργία ομάδος κρούσης σε ΜΜΕ, Βουλή,Διεθνή Fora 

7) Εκπόνηση μελετών για κάθε θέμα

Το Εθνικό Συμβούλιο συνεδριάζει κάθε 3 μήνες και παρακολουθεί τις δραστηριότητες της Δεξαμενής Σκέψης και τις διαχέει όπου δή.

Η Δεξαμενή Σκέψης ενισχύεται από μια Διαχειριστική Επιτροπή καθημερινής λειτουργίας με προσωπικό και πόρους

Άτομα υπέρ άνω υποψίας καθίστανται υπεύθυνα για την Οικονομική Επιτροπή διαχείρισης

Επιλογικά

Η δημιουργία του Εθνικού Συμβουλίου Ποντίου Ελληνισμού με την μέθοδο που παρουσιάστηκε είναι η μοναδική ελπίδα «απόδρασης» από τον μεταστάντα αλλά αρνητικά παρόντα «Ομοσπονδιασμό» με την αναίρεση όλων των αληθών ή πλαστών διαχωριστικών γραμμών που ανακάλυψε ο «Ομοσπονδιασμός».

Η προσφυγή στην ανόθευτη καθολική και λαική ετυμηγορία χωρίς την εμποδιοποίηση των εγκαθέτων και καθέτων «αντιπροσώπων» είναι η δημοκρατική λύσις και διέξοδος που θα προσφέρει την ανάπτυξη ενός κινήματος με δεκάδες χιλιάδες ενεργά μέλη όλων των κοινωνικών και οικονομικών στρωμάτων.

Όρος εντολής λύσης

Η ιδέα αυτή θα πραγματοποιηθεί μόνον αν και εφόσον επιφανείς ομογενείς θα συντρέξουν με σοβαρούς οικονομικούς πόρους κάτ’έτος και με προγραμματική συμβασιοποίηση της συμμετοχής τους.

Υπό την έννοια αυτή θα ήταν ευκταίο και δόκιμο να θεσμοθετηθούν ετήσια βραβεία με τον τίτλο:»Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης» για όσους επιχειρηματίες εκ των ομογενών μας κατέβαλε εφάπαξ το ποσό των 1.000.000.000 ευρώ και 300.000 ετησίως για να αποτελεί ο καθένας εξ’αυτών αριστίνδην μέλος.