Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Γκάφα της Χριστοδουλοπούλου: μίλησε για Ρωσοπόντιους στη Βουλή!

Γκάφα της Χριστοδουλοπούλου: μίλησε για Ρωσοπόντιους στη Βουλή!
Γκάφα της Χριστοδουλοπούλου: μίλησε για Ρωσοπόντιους στη Βουλή!

Μετωπική σύγκρουση βουλευτών της Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που παρέχει την ελληνική ιθαγένεια στα παιδιά μεταναστών που ζουν στη χώρα μας.

Η αναφορά της αναπληρώτριας υπουργού Μετανάστευσης Τασίας Χριστοδουλοπούλου περί Ρωσοπόντιων σε ότι αφορά τους Έλληνες του Πόντου προκάλεσε οργή στους χρυσαυγίτες.

«Έχετε δικαίωμα να τους λέτε όπως θέλετε, αλλά όταν εμείς αποκαλούμε κάποιους άλλους όπως νομίζουμε μας επιτίθεστε» αντέδρασε ο Ηλίας Παναγιώταρος.

Και δεύτερος γύρος αντιπαράθεσης 

Ο πρώτος γύρος τελείωσε κάπου εδώ αλλά έπειτα από λίγο υπήρξε νέα αναταραχή όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «νεοναζιστικό μόρφωμα».

Η Ελένη Ζαρούλια ζήτησε το λόγο. Αντέτεινε ότι το κίνημα της Χρυσής Αυγής είναι εθνικιστικό και φωτογραφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη βουλευτή του έκανε λόγο για «σταλινικό μόρφωμα».

Η κυρία Κατριβάνου δήλωσε προσβεβλημένη και επετέθη εκ νέου στη Χρυσή Αυγή τονίζοντας ότι η αναφορά της περί ναζιστικού μορφώματος επιβεβαιώνεται από τη δράση της οργάνωσης, το καταστατικό της αλλά και το πόρισμα του Ντογιάκου.

«Αρκετά την ανεχτήκαμε» διαμαρτυρήθηκε έντονα ο Ηλίας Παναγιώταρος, την ώρα που από τα έδρανα της Χρυσής Αυγής ακούστηκε «Άντε από εδώ».

«Εγώ θα φέρω το καταστατικό μας και αν δεν είναι όπως τα λέει η κυρία Κατριβάνου πρέπει να ζητήσει συγνώμη» πήρε το λόγο ο Γιάννης Λαγός.

Στην διένεξη παρενέβη και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσιώτης που είχε «ανοικτούς λογαριασμούς» με τη Χρυσή Αυγή από προηγούμενες συνεδριάσει της επιτροπής. Απέδωσε τις ευθύνες για τα όσα έγιναν πλήρως στους χρυσαυγίτες στους οποίους καταλόγισε ότι έστησαν σόου λόγω της δίκης.

Πηγή: The TOC