Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Με επιτυχία παρουσιάστηκε η "Λυσιστράτη" στην Ποντιακή Διάλεκτο

Με επιτυχία παρουσιάστηκε η "Λυσιστράτη" στην Ποντιακή Διάλεκτο
Με επιτυχία παρουσιάστηκε η "Λυσιστράτη" στην Ποντιακή Διάλεκτο

Η απόπειρα του θεατρικού τμήματος της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, να παρουσιάσει τη Λυσιστράτη του Αριστοφάνη στην Ποντιακή Διάλεκτο, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία το Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015, στο Θέατρο Πάρκου Κατερίνης.

Η παράσταση τα είχε όλα. Σκηνικά υψηλής αισθητικής, σκηνοθεσία επαγγελματικού επιπέδου και, κυρίως, εξαιρετικές ερμηνείες, που δεν είχαν να ζηλέψουν σε τίποτε από από αντίστοιχες ερμηνείες επαγγελματιών ηθοποιών.Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Συλλόγου, γέμισε τις κερκίδες του Θεάτρου Πάρκου Κατερίνης, συμμετείχε, διασκέδασε, γέλασε και αποχώρησε παίρνοντας μαζί του τα διαχρονικά μηνύματα του Αριστοφάνη: Όχι στον Πόλεμο - Όχι στο Διχασμό!

Πρόκειται για μια διαφορετική παράσταση, από αυτές που παρουσιάσθηκαν μέχρι σήμερα, αφού είναι στην Ποντιακή Διάλεκτο, διατηρώντας ταυτόχρονα το ιδιαίτερο ύφος του Αριστοφάνη.

Η Ένωση Ποντίων Πιερίαε θεωρεί ότι, δια μέσου της δύναμης και του πλούτου της Ποντιακής Διαλέκτου, που είναι η συγγενέστερη στην Αρχαία Ελληνικής γλώσσα, ο Αριστοφάνης μπορεί να μεταφέρει στο σήμερα τα σημαντικά του μηνύματα με τον ιδιαίτερο καυστικό του τρόπο.

Η σκηνοθεσία ήταν του Χάρη Αμανατίδη ενώ η ελεύθερη απόδοση στην Ποντιακή Διάλεκτο έγινε από τον Κώστα Διαμαντίδη.