Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Επιστρέφονται οι χώροι της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού;

Επιστρέφονται οι χώροι της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού;
Επιστρέφονται οι χώροι της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού;

Η νέα διοίκηση της «Ελληνικόν Α.Ε.» που ανέλαβε καθήκοντα στις αρχές του Ιουλίου και πλαισιώνεται μεταξύ άλλων από ανθρώπους με συμμετοχή στα κινήματα της περιοχής αλλάζει τα δεδομένα με τέσσερις αποφάσεις που πάρθηκαν στο διοικητικό της συμβούλιο.

Πρόκειται για τις πρώτες αποφάσεις από την ημέρα που ανέλαβαν τα νέα μέλη της και αφορούν σύμφωνα με πληροφορίες:

- Την επαναφορά στο χώρο, συλλόγων που είχαν εκδιωχθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και την προηγούμενη διοίκηση της "Ελληνικόν Α.Ε."
- Την διάνοιξη της διόδου μέσα από την Ελληνική Αεροπορική Βάση που θα εξυπηρετεί την πρόσβαση των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής στο ΜΕΤΡΟ
- Την κατεδάφιση των κτισμάτων που λειτουργούσαν τα παράνομα νυχτερινά κέντρα της ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΕΤΡΟΚΛΑΜΠ στην πλαζ του Αγίου Κοσμά.
- Την φροντίδα της πλαζ Αγίου Αλεξάνδρου.

Να θυμίσουμε ότι στις 20 Ιουλίου 2012 επιδόθηκε εξώδικη πρόσκληση – δήλωση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. προς την Ένωση Ποντίων Σουρμένων και το Σύλλογο Κρητών Ελληνικού "Ο Ψηλορείτης" με την οποία οι δύο σύλλογοι καλούνταν να εγκαταλείψουν μέσα σε διάστημα δύο μηνών τους χώρους που χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελληνικού-Αργυρούπολης της Παρασκευής 31 Αυγούστου πάρθηκε σχετική απόφαση που υποστηρίζει την παραμονή των δύο συλλόγων στο χώρο του πρώην αεροδρομίου στο πλαίσιο της δημιουργίας μητροπολιτικού πάρκου και αντιτίθεται στις ενέργειες εκκαθάρισης του χώρου για διευκόλυνση της ιδιωτικοποίησής του.