Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Τι συμβαίνει όταν κάποιος βρίσκει στον Πόντο το σπίτι των προγόνων του; (Video)




Από τις συγκινητικότερες στιγμές του ταξιδιού μας στον Πόντο:Ο Λευτέρης Τσανίδης βρίσκει το σπίτι του πατέρα του και εκπληρώνει την υπόσχεση που του είχε δώσει...Ο Λευτέρης Τσανίδης, από την Ευκαρπία Κιλκίς, κάτοικος Θεσσαλονίκης, με τη βοήθεια του μοναδικού γνώστη της περιοχής Νικόπολης του Πόντου ιστορικού ερευνητή Νίκου Πετρίδη, αναζητεί και βρίσκει τις ρίζες του στον Πόντο. Ανακαλύπτει ότι είναι απόγονος της οικογένειας ακριτών του Πόντου και του Βυζαντίου, των Τζανών, της οικογένειας που προστάτευε τα κάστρα στην ορεινή διάβαση Κερασούντας -Νικόπολης για αιώνες. Το χωριό που άφησε ο πατέρας του στον Ποντο βρίσκεται σε υψόμετρο 1.600 μέτρων και λέγεται Κιράτς. Με την καθοδήγηση του Νίκου Πετρίδη βρίσκει το χωριό και κάνει το όνειρο της ζωής του. Να εκπληρώσει ο ίδιος την επιθυμία του πατέρα του να ξαναδεί έστω και μία φορά το σπίτι του που άφησε ξεριζωμένος. Δεν πρόλαβε ο πατέρας του να το κάνει και τώρα να ο ίδιος στέκεται μπροστά στην πόρτα του σπιτιού του και σαν να μιλά με τον πεθαμένο πατέρα του για να του πει ότι την υπόσχεση που του έδωσε την εκπλήρωσε. Πολύ συγκινητικές στιγμές που τις ζήσαμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ στο ταξίδι μας στον Πόντο στις 20-28 Ιουλίου 2015....Δεν μπορείς να μη δακρύσεις βλέποντας αυτό το βίντεο..
Posted by Φωκίων Φουντουκίδης on Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015
Ο Φωκίων Φουντουκίδης με Ταξίδια “Τραπεζούς” μέλος του GRECOREAL TOURS και με συνοδό τον Νίκο Πετρίδη βρέθηκαν στο χρονικό διάστημα 20-28 Ιουλίου 2015 στον ιστορικό Πόντο.

Στο ταξίδι αυτό ο Λευτέρης Τσανίδης βρίσκει το σπίτι του πατέρα του και εκπληρώνει την υπόσχεση που του είχε δώσει. Ο Λευτέρης Τσανίδης, από την Ευκαρπία Κιλκίς, κάτοικος Θεσσαλονίκης, με τη βοήθεια ενός ανθρώπου ο οποίος γνωρίζει ίσως καλύτερα από όλους τα της περιοχής της Γαράσαρης του ιστορικού - ερευνητή Νίκου Πετρίδη, αναζητεί και βρίσκει τις ρίζες του στον Πόντο.

Ανακαλύπτει ότι είναι απόγονος της οικογένειας ακριτών του Πόντου και του Βυζαντίου, των Τζανών, της οικογένειας που προστάτευε τα κάστρα στην ορεινή διάβαση Κερασούντας -Νικόπολης για αιώνες. Το χωριό που άφησε ο πατέρας του στον Πόντο βρίσκεται σε υψόμετρο 1.600 μέτρων και λέγεται Κιράτς. Με την καθοδήγηση του Νίκου Πετρίδη βρίσκει το χωριό και κάνει το όνειρο της ζωής του. Να εκπληρώσει ο ίδιος την επιθυμία του πατέρα του να ξαναδεί έστω και μία φορά το σπίτι του που άφησε ξεριζωμένος. Δεν πρόλαβε ο πατέρας του να το κάνει και τώρα να ο ίδιος στέκεται μπροστά στην πόρτα του σπιτιού του και σαν να μιλά με τον πεθαμένο πατέρα του για να του πει ότι την υπόσχεση που του έδωσε την εκπλήρωσε.