Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Pontos TV! - Ποιες θα είναι οι εκπομπές του

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Pontos TV! - Ποιες θα είναι οι εκπομπές του
Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Pontos TV! - Ποιες θα είναι οι εκπομπές του

Στις 15 Αυγούστου 2015 άνοιξε για 1η φορά τα φτερά του το PONTOS TV, o τηλεοπτικός σταθμός που εκπέμπει στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης!

Οι εποχές της μετάβασης όπως η σημερινή κρύβουν δομικά προβλήματα αλλά και δυνατότητες και προοπτικές. Αρκεί να βρεθούν τα κατάλληλα μέσα για να διασώσουν και να μεταδώσουν τη συλλογική μνήμη πριν αυτή καταστραφεί από τον χρόνο. Η συστηματική καταγραφή με αξιόπιστο τρόπο του παρελθόντος και η συγκρότηση ενός θησαυροφυλακίου για τις επερχόμενες γενιές αποτελεί ένα κρίσιμο και κομβικό θέμα για τον ποντιακό και οικουμενικό Ελληνισμό.

Αυτό το ύψιστο χρέος προς την Ελλάδα θα υπηρετήσει η τηλεόραση PONTOS TV.

Βασικός στόχος του σταθμού είναι να καταθέτει καθημερινά την ολοκληρωμένη, επιστημονική, αντικειμενική καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς του μοναδικού και ανεπανάληπτου ποντιακού Ελληνισμού και όχι μόνο.

Πολιτιστικά δρώμενα, ήθη και έθιμα, έρευνες και συνεντεύξεις θα είναι οι πρωταγωνιστές του καναλιού που αποτελεί μια όαση πολιτισμού στο σύγχρονο τηλεοπτικό σκηνικό με αιχμή του δόρατος τον ποντιακό πολιτισμό και την ιστορία.

Όλος ο κόσμος του Πολιτισμού αγκάλιασε θερμά το εγχείρημα, και καθημερινά δείχνει έμπρακτα την υποστήριξη του.

Είναι ένα νέο σύγχρονο βήμα έκφρασης, μια νέα σπουδαία πηγή επιμόρφωσης, πληροφόρησης & ψυχαγωγίας για τους λάτρεις της παράδοσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Μια γοητευτική και ανατρεπτική πολιτιστική παρουσία στα τηλεοπτικά δρώμενα της Ελλάδας!

Δρώμενα

Η εκπομπή "Δρώμενα" αποτελεί ένα μοναδικό ταξίδι στην πολιτιστική παράδοση! Οι χοροί, η Ποντιακή διάλεκτος,τα έθιμα, η τέχνη και κουλτούρα έτσι όπως εκφράζονται μέσα από τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών και Μορφωτικών Συλλόγων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η παράδοση βρίσκεται σε πρώτο πλάνο και συνεχίζει να κρατά άσβεστη την φλόγα της ελληνικής λεβεντιάς ανά τους αιώνες.
      


Προσωπογραφίες

Προσωπογραφίες ξεχωριστών Ποντίων που διέπρεψαν και διαπρέπουν στο αντικείμενο τους.

Ο φακός του PONTOS TV καταγράφει την ζωή και το έργο καλλιτεχνών, επιστημόνων, ακαδημαϊκών, αθλητών, θεσμικών, ανθρώπων του πολιτισμού κ.ά των όποιων οι Ποντιακές ρίζες διαδραμάτισαν σπουδαίο ρόλο στην πορεία προς την καταξίωση.

    


Εύξεινος Λόγος

Προσεγγίσεις και καταγραφές που δένουν το χθες με το σήμερα. Απόψεις και γνώμες από διαφορετικές οπτικές γωνίες με κοινό σημείο την αγάπη για τον Ποντιακό Πολιτισμό. 



Πόντος και Ιστορία