Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Πρωτοβουλία ανθρωπιάς από Ποντιακούς φορείς για τους πρόσφυγες!

Πρωτοβουλία ανθρωπιάς από Ποντιακούς φορείς για τους πρόσφυγες!
Πρωτοβουλία ανθρωπιάς από Ποντιακούς φορείς για τους πρόσφυγες!

«Να αγαπάς την ευθύνη. Να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω».  Ν. Καζαντζάκης.

Είναι γεγονός ότι το προσφυγικό πρόβλημα που εξελίσσεται με αυτήν τη σφοδρότητα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από την Ελλάδα ή από εθελοντές. Είναι απαραίτητη η εξεύρεση άμεσης Ευρωπαϊκής λύσης και η ανάληψη των ευθυνών της διεθνούς κοινότητας διότι είναι συνυπεύθυνη για όσα εξελίσσονται στη Μεσόγειο με τους πρόσφυγες. Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος υπογραμμίζει «Και αν ακόμα η αδικία έγινε από άλλον, πήρες κι εσύ μέρος σ' αυτήν... Γιατί όποιος μπορεί να εμποδίσει εκείνον που αδικεί και δεν το κάνει, δεν είναι λιγότερο υπεύθυνος από εκείνον που αδικεί».

Πρωτοβουλία ανθρωπιάς από Ποντιακούς φορείς για τους πρόσφυγες!

Ο καθένας από εμάς μόνος του ελάχιστα μπορεί να προσφέρει κι αυτό τον αποτρέπει στο να βοηθήσει. Όμως αν ενωθούμε πολλοί μαζί μπορούμε να κάνουμε κάτι για να απαλύνουμε τη δυστυχία τους. Όπως σημειώνει ο Μέγας Βασίλειος τους αδικούμε όταν μπορούμε να τους βοηθήσουμε και δεν το πράττουμε: «Ώστε τοσούτους αδικείς όσοις παρέχειν εδύνασο» 

Το Σωματείο "Αγίου Γεωργίου" Περιστερεώτα,
- ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης,
- η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης,
- ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας,
- ο Φάρος Ποντίων,
- η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Τρικάλων,
- ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ν. Σαμψούντας "Η Αμισός",
- ο Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας "Ο Φάρος,
- η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας,
- ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης,
- ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Κοπανού "Η Μίεζα" και το
e-Pontos.gr,
αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση βασικών ειδών πρώτης ανάγκης διατροφής, ένδυσης και φαρμάκων για τους πρόσφυγες από τη Συρία. 

Τα τρόφιμα που θα συλλεχθούν θα πρέπει να είναι μακράς διαρκείας όπως γάλατα, κονσέρβες (όχι χοιρινό), κρουασάν, εμφιαλωμένα νερά, ψωμί του τοστ, φρυγανιές, παξιμάδια συσκευασμένα, κράκερς, μπισκότα, σοκολάτες, ξηροί καρποί, φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα, παστέλια, μπάρες δημητριακών, καθώς και μακαρόνια, όσπρια κλπ. Ακόμη μπορείτε να προσφέρετε είδη προσωπικής υγιεινής όπως οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σαπούνια, σαμπουάν, μωρομάντηλα, πάνες, σερβιέτες. 

Πρωτοβουλία ανθρωπιάς από Ποντιακούς φορείς για τους πρόσφυγες!

Δευτερευόντως χρειάζονται είδη ένδυσης, παπούτσια γυναικεία, ανδρικά, παιδικά, Κάλτσες γυναικείες, ανδρικές, παιδικές, Εσώρουχα γυναικεία, ανδρικά, παιδικά, καπέλα κυρίως για παιδιά. Μπλοκ ζωγραφικής μαρκαδόροι-κηρομπογιές και παλιά παιχνίδια σε καλή κατάσταση.

Σύντομα θα αναρτηθούν οι χώροι συλλογής και αποθήκευσης των προϊόντων καθώς και οι ώρες λειτουργίας τους. Η προσπάθεια θα είναι διαρκής και συστηματική μέχρι να σταματήσει η ροή των προσφύγων και κατά συνέπεια η ανάγκη βοήθεια. 

Η προσπάθεια αυτή δεν ανήκει πουθενά και είναι ανοιχτή για να προστεθούν και άλλοι πολιτιστικοί φορείς έτσι ώστε όλοι μαζί να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και να δώσουμε ένα μάθημα ανθρωπιάς!


Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλέφωνα:

- Θεοδόσης Κυριακίδης: 6945870192 (Θεσσαλονίκη)

- Χρήστος Μεντεσίδης: 6949222601 (Θεσσαλονίκη)

- Γιάννης Καρύδης: 6932283432 (Πτολεμαΐδα)

- Στέλλα Χαϊτίδου: 6976499783 (Πρέβεζα)

- Σοφία Σαββίδου: 6973301189 (Αθήνα)

- Παύλος Σαρημιχαηλίδης: 6973370581 (Βέροια)

- Βασίλης Δημητριάδης: 6948336399 

- Ρωμανίδης Θεόδωρος : 6945104018 (Ξάνθη)