Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Ημερίδα στην Επιτροπή Ποντιακών Μελετών για το Ψηφιακό Μουσείο του Ποντιακού Ελληνισμού

Ημερίδα στην Επιτροπή Ποντιακών Μελετών για το Ψηφιακό Μουσείο του Ποντιακού Ελληνισμού
Ημερίδα στην Επιτροπή Ποντιακών Μελετών για το Ψηφιακό Μουσείο του Ποντιακού Ελληνισμού

Η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την ημερίδα που διοργανώνει το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεών της με θέμα «Παρουσίαση του έργου: Ψηφιακό Μουσείο του Ποντιακού Ελληνισμού», που χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ψηφιακή Σύγκλιση.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

18:00 Προσέλευση προσκεκλημένων.
18:10 Χαιρετισμός από τον κο Χρήστο Γαλανίδη, Πρόεδρο της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών.
18:20 Παρουσίαση του έργου από την εταιρεία IMC Διαχείριση Πληροφοριών και Ε̟ικοινωνιών Α.Ε., που ανέλαβε την υλοποίηση κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού.
18:50 Αναφορά στην ψηφιοποίηση των κειμηλίων του Μουσείου της Ε.Π.Μ. από την κα Λένα Καλπίδου, Αρχαιολόγο, Έφορο του Μουσείου της Ε.Π.Μ.
19:00 Αναφορά στο οπτικοακουστικό αρχείο συνεντεύξεων από τους επιστημονικούς συνεργάτες της Ε.Π.Μ. κο Βλάση Αγτζίδη, Διδάκτορα Ιστορίας, Μέλους της Ε.Π.Μ. και την κα Γεωργία Χαριτίδου, Δρ Φιλολογίας, Γεν. Γραμματέα της Ε.Π.Μ.
19:20 Διάλειμμα - καφές
19:30 Αναφορά στο διαδραστικό χάρτη των ιστορικών τόπων του Ποντιακού ελληνισμού από τον κο Ιωάννη Ερμόπουλο, Ομότιμο Καθηγητή Ε.Μ.Π., Μέλος του Δ.Σ. της Ε.Π.Μ.
19:50 Αναφορά στο διαδραστικό χρονολόγιο ιστορίας και πολιτισμού του ποντιακού ελληνισμού από τον κο Θεοδόση Κυριακίδη, Διδάκτορα Νεότερης Ιστορίας, Μέλους της Ε.Π.Μ.
20:10 Αναφορά στην εκπαιδευτική εφαρμογή διάσωσης και εκμάθησης της ποντιακής διαλέκτου από τον Δρ Αντώνη Παυλίδη, Ιστορικό, Σχολικό Σύμβουλο, Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων της Ε.Π.Μ.
20:30 Ερωτήσεις - σχόλια - συζήτηση.
21:00 Μικρό γεύμα.