Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Ποιος καλεί τον Ν. Φίλη να προσκυνήσουν μαζί την εικόνα της Παναγίας Σουμελά;


Ποιος καλεί τον Ν. Φίλη να προσκυνήσουν μαζί την εικόνα της Παναγίας Σουμελά;
Ποιος καλεί τον Ν. Φίλη να προσκυνήσουν μαζί την εικόνα της Παναγίας Σουμελά;

του Γιώργου Νταλιάρη

Κάλεσμα στον Νίκο Φίλη να προσκυνήσουν μαζί την Εικόνα της Παναγίας Σουμελά έκανε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Η Ιερή Εικόνα θα βρίσκεται από αύριο το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Μαρούσι και χιλιάδες πιστοί ποντιακής καταγωγής θα την υποδεχθούν λαμπρά.

Το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ποντίων που ήρθε στο προσκήνιο με άκομψο τρόπο από τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, μετά τη δήλωσή του πως δεν την αναγνωρίζει προκάλεσε το κοινό αίσθημα και ο κ.Μιχελογιαννάκης ήταν από τους πρώτους που απάντησαν με ηχηρό τρόπο στον υπουργό.

Ο Ηρακλειώτης υπουργός μιλώντας στο ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ (tilegrafima.gr) κάλεσε τον κ.Φίλη να βρεθούν μαζί στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Μαρούσι και να προσκυνήσουν μαζί την Εικόνα της Παναγίας Σουμελά.

«Το 1931 επί πρωθυπουργίας Ελευθερίου Βενιζέλου, και με υπουργό Πρόνοιας τον Λεωνίδα Ιασωνίδη η Εικόνα της Παναγίας Σουμελά ήρθε στην Ελλάδα. Όταν ήρθε η Εικόνα στην Αθήνα, είχε πει πως η Αθήνα έχει Πόντιους αλλά Πόντος είναι η Εικόνα αυτή», είπε αρχικά στο ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ (tilegrafima.gr) ο κ.Μιχελογιαννάκης και συνέχισε: «Από την πρώτη στιγμή είπα την άποψή μου ότι ήταν Γενοκτονία, άλλωστε διαφορετικό είναι η Γενοκτονία διαφορετικό η Εθνοκάθαρση, Αύριο, η Εικόνα της Παναγίας Σουμελά έρχεται στο Μαρούσι και κάλεσα τον κ.Φίλη να πάμε μαζί να προσκυνήσουμε. Θα ήταν κάτι που θα έδινε μεγάλη δύναμη στους Πόντιους που η ιστορική τους μνήμη πληγώθηκε και με αυτό τον τρόπο μπορείς να λύσεις όλα τα θέματα. Από το να τρώμε ψωμί με τη ζάχαρη ή με το αλάτι, προτιμάμε να τρώμε το ψωμί με τη ζάχαρη».

Ο κ. Φίλης θα αποδεχθεί την πρόσκληση αυτή;