Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

«Εύξεινος Πόντος» Στοκχόλμης κατά Νίκου Φίλη: «Ντροπή σου να ξεστομίζεις τέτοιες κουβέντες»

«Εύξεινος Πόντος» Στοκχόλμης κατά Νίκου Φίλη: «Ντροπή σου να ξεστομίζεις τέτοιες κουβέντες»
«Εύξεινος Πόντος» Στοκχόλμης κατά Νίκου Φίλη: «Ντροπή σου να ξεστομίζεις τέτοιες κουβέντες»

Ο «Εύξεινος Πόντος» Στοκχόλμης του οποίου προεδεύει ο Κιλκισιώτης Κωνσταντίνος (Νάκης) Φραγγίδης υπήρξε νέος «κρίκος» στην «αλυσίδα» των αντιδράσεων κατά των γνωστών δηλώσεων του υπουργού παιδείας Νίκου Φίλη για την γενοκτονία εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου. Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Ο «Εύξεινος Πόντος» Στοκχόλμης έχει επιλέξει στις τρεις δεκαετίες πολιτιστικής δράσης στην Σουηδία να μην απαντά σε σχόλια Ελλήνων πολιτικών για τον απλό λόγο ότι εμείς διαχρονικά είμαστε πολιτικά και κομματικώς ανεξάρτητοι και για αυτόν ακριβώς τον λόγο ήμασταν και μόνοι στον αγώνα που δώσαμε πάνω από δέκα χρόνια για να περάσουμε την αναγνώριση της γενοκτονίας ως νόμο στο σουηδικό Κοινοβούλιο.

Βρισκόμαστε σήμερα σε μια συγκυρία όπου η Πατρίδα μας έχει φτάσει στην απόλυτη πολιτιστική κρίση όπου ο κάθε τυχάρπαστος πολιτικός μπορεί να βγαίνει και να ξεστομίζει ότι θέλει χωρίς να υπάρχουν συνέπειες.

Ένα τεκμηριωμένο ιστορικό γεγονός, από τα πιο μελανά τμήματα της παγκόσμιας Ιστορίας, έρχεται και αμφισβητείται από τον ίδιο τον υπουργό παιδείας της Πατρίδας μας και η οικουμενική αντίδραση τον Ποντίων Ελλήνων και όχι μόνο να θεωρείται ως λαϊκισμός. Αυτό το γεγονός δεν πρόκειται να το αφήσουμε να περάσει έτσι διότι και η υπομονή μας έχει και τα όρια τις. Η επιστημονική τεκμηρίωση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και όλων των υπολοίπων χριστιανικών λαών της Ανατολής έχει ήδη γίνει κύριε υπουργέ.

Δεν χρειάζεται να μας το τεκμηριώσετε εσείς ως δημοσιογράφος. Αν εννοείτε τεκμηρίωση από ιστορικούς όπως κάποια Ρεπούση τότε ευχαριστούμε «δεν θα πάρουμε». Έχουμε πιο μεγάλα κεφάλια εμείς. Έχουμε τον Θεοφάνη Μαλκίδη, τον Κώστα Φωτιάδη, τον Βαγάν Ανέδυαν και χιλιάδες άλλους.

Ιστορικοί παγκόσμιας εμβέλειας σε θέματα γενοκτονίας. Έχουμε την απόφαση του σουηδικού Κοινοβουλίου από τις 11 Μαρτίου 2010 που με επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία του Υπουργείου Εξωτερικών της Σουηδίας αναγνωρίζει την γενοκτονία.

Έχουμε την αναγνώριση της IAGS όπου οι διεθνούς αναγνωρισμένοι ιστορικοί σε θέματα γενοκτονιών έχουν τεκμηριώσει την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Όλα τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση και τίποτε άλλο. Δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβεις τι εστί γενοκτονία των προγόνων μας διότι απλά δεν έχεις τις γνώσεις ούτε το κύρος ως προσωπικότητα. Αλλά επειδή είσαι υπουργός παιδείας είσαι υποχρεωμένος να συμμορφωθείς με τους νόμους της Πατρίδας μας και την ιστορική αλήθεια.

Αν όχι, τότε το μόνο που απομένει είναι να παραιτηθείς. Είναι ντροπή σου και των ομοϊδεατών σου να κατηγορείται έναν μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού ότι λαϊκίζουμε. Ντροπή σου που ξεστομίζεις τέτοιες κουβέντες για τον Ποντιακό Ελληνισμό που πλήρωσε με αίμα για να μπορείς εσύ να κοιμάσαι στα έδρανα της Βουλής.

Δεν σε επιτρέπουμε να μιλάς για την γενοκτονία των προγόνων μας. Η ιστορική αλήθεια είναι γεγονός και δεν χρειαζόμαστε την «συμπόνια» σας. Εμείς ζούμε σχεδόν εκατό χρόνια με τον πόνο των προγόνων μας, τον έχουμε μέσα στην ψυχή μας και δεν επιτρέπουμε κανέναν να παίζει πολιτικά παιχνίδια πάνω σε αυτόν.

Ο ιστορικός σύλλογος μας δεν σε επιτρέπει να λερώνεις με τα λεγόμενα σου την μνήμη των προγόνων μας. Εμείς είμαστε εδώ, όπως και όλοι οι ποντιακοί οργανισμοί σε όλο τον κόσμο, να κρατάμε ζωντανό τον πολιτισμό μας και δεν θα αφήσουμε ούτε εσένα ούτε κανέναν άλλο να διαστρεβλώσει την Ιστορία μας.

Πηγή: Μαχητής