Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Την αποπομπή Φίλη από την κυβέρνηση ζητά ο Νικολόπουλος

Την αποπομπή Φίλη από την κυβέρνηση ζητά ο Νικολόπουλος
Την αποπομπή Φίλη από την κυβέρνηση ζητά ο Νικολόπουλος

Την αποπομπή του Νίκου Φίλη από το υπουργείο Παιδείας και την καταδίκη του με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο που ποινικοποιεί την άρνηση των γενοκτονιών ζητάει ο βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος από τον πρωθυπουργό. 

Με ερώτησή του προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Νικολόπουλος αναφέρεται στο ζήτημα των δηλώσεων του κ. Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων, σημειώνοντας ότι τίθεται ένα πολύ σοβαρό ζήτημα υπεράσπισης της ιστορίας και των απόψεων που διαχρονικά διατυπώνει η εξωτερική πολιτική της χώρας.

«Και την Αρμενική Γενοκτονία οι Τούρκοι την αρνούνται. Αυτό όμως δεν εμπόδισε το γερμανικό Κοινοβούλιο μόλις εφέτος να εγκρίνει προσχέδιο νόμου αναγνώρισης της Αρμενικής Γενοκτονίας , προκαλώντας "σεισμό" στην Τουρκία» επισημαίνει ο κ. Νικολόπουλος τονίζοντας πως οι Αρμένιοι, που αποτελούν την άλλη εθνότητα που υπέστη Γενοκτονία από τους Τούρκους, έχουν ήδη καταφέρει να αναγνωρίζεται η γενοκτονία των προγόνων τους από 28 χώρες.

Επίσης, σημειώνει ότι η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ συμβαδίζει με την εθνική θέση, όπως έχει πει και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Ο κ. Νικολόπουλος ρωτάει τον πρωθυπουργό εάν σκοπεύει να απομακρύνει τον Νίκο Φίλη από τη θέση του υπουργού Παιδείας, αλλά και γιατί δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή ακόμα ο νόμος 4285/2014 και το άρθρο 2 αυτού, που καθορίζει τις ποινικές ευθύνες για αρνητές γενοκτονίας, που έχει αναγνωριστεί με αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων ή της Βουλής των Ελλήνων. 

Πηγή: Το Βήμα