Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΟΣΕΠΕ: Να σταματήσει η πολιτική υπονόμευσης και άρνησης της Γενοκτονίας

ΟΣΕΠΕ: Να σταματήσει η πολιτική υπονόμευσης και άρνησης της Γενοκτονίας
ΟΣΕΠΕ: Να σταματήσει η πολιτική υπονόμευσης και άρνησης της Γενοκτονίας

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων απέστειλε η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπ. Παιδείας Ν. Φίλη.

Οι γνωστές πλέον δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας της Ελληνικής Δημοκρατίας για τη Γενοκτονία των προγόνων μας, έρχονται ως συνέχεια της πολιτικής υπονόμευσης, η οποία ακολουθήθηκε ήδη από την ψήφιση του σχετικού νόμου αναγνώρισης από τη Βουλή το 1994, και συνδέονται άμεσα με την απόδοση τιμής από τον Έλληνα πρωθυπουργό και υπουργό εξωτερικών στον σφαγέα Μουσταφά Κεμάλ.

Αποτελεί, ομολογουμένως, παγκόσμια πρωτοτυπία έθνος που έχει υποστεί Γενοκτονία με στόχο την ολοκληρωτική του εξαφάνιση, που έχει υποστεί τέτοιας έκτασης προσφυγιά, να έχει θεσμούς, οι οποίοι υπονομεύουν τη διεθνή προσπάθεια για αναγνώριση! Σε καμία περίπτωση βεβαίως αυτό δεν θα συνέβαινε, ούτε συμβαίνει στην περίπτωση των Αρμενίων και των Ισραηλινών. Εκεί η πολιτική αναγνώρισης είναι διαφορετική και το γνωρίζουμε.

Ο Υπουργός Παιδείας της Ελληνικής Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πέραν της προσωπικής του άποψης και η επιστήμη δεν αποδέχεται τον όρο Γενοκτονία για την περίπτωση των εκατοντάδων χιλιάδων δολοφονημένων προγόνων μας, χρησιμοποιώντας την έννοια της εθνοκάθαρσης.

Σε ότι αφορά λοιπόν το ζήτημα της Γενοκτονίας παραθέτουμε τρεις θέσεις που καταρρίπτουν τον ισχυρισμό της άρνησης.

Η πρώτη είναι η επιστημονική τεκμηρίωση του όρου Γενοκτονία και του Ολοκαυτώματος από τον Ραφαήλ Λέμκιν, ο οποίος για να εισάγει τον σχετικό ζήτημα στον ΟΗΕ, αναφέρθηκε στην Γενοκτονία των Αρμενίων και των Ελλήνων. Εκεί βασίστηκε ο όρος, που στο πρώτο συνθετικό έχει την ελληνική λέξη “Γένος”, αλλά και το κυρίαρχο κείμενο στη διεθνή σκηνή, που είναι η Σύμβαση για την Πρόληψη και την καταστολή του εγκλήματος της Γενοκτονίας που ψηφίστηκε και υιοθετήθηκε από τον ΟΗΕ το 1948.

Η δεύτερη είναι το ψήφισμα της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών, στην οποία συμμετέχουν όλοι οι επιστήμονες στον κόσμο που ασχολούνται με το ζήτημα, Ένωση η οποία το 2007 αναγνώρισε ως Γενοκτονία το μαζικό έγκλημα εναντίον των προγόνων μας. Θυμίζουμε ότι όλοι οι πρώην πρόεδροι της Ένωσης έστειλαν πρόσφατα επιστολή στο Γερμανικό κοινοβούλιο για να αναγνωρίσει και αυτό με τη σειρά του το έγκλημα εναντίον των Ελλήνων ως Γενοκτονία.

Και η τρίτη είναι, οι αναφορά του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο το 1992 δημιούργησε διεθνές δικαστήριο με μόνο σκοπό να δικάσει άτομα για παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου που διαπράχθηκαν στο έδαφος της πρώην Γιουγκοσλαβίας, αναδεικνύοντας το ζήτημα της «εθνοκάθαρσης», την απομόνωση δηλαδή καθορισμένης περιοχής από εθνική ή εθνοτική ομάδα χωρίς να αφεθούν ίχνη. Την εθνοκάθαρση ο ΟΗΕ την αποδέχθηκε ως σχέδιο Γενοκτονίας. Τα μέτρα εθνοκάθαρσης είναι τα εξής:

1. Διοικητικά και γραφειοκρατικά (επεμβάσεις στις νόμιμες αιρετές αρχές, απομάκρυνση από τους δημόσιους οργανισμούς τα μέλη της παθούσας ομάδας, διακρίσεις στην διανομή ανθρωπιστικών αγαθών και δικαιωμάτων).
2. Άλλα μη βίαια μέτρα (καθοδηγούμενες αρνητικές αναφορές στα μέσα ενημέρωσης, δημόσια αναφορά σε πολίτες με την εθνική/εθνοτική τους ιδιότητα, ανώνυμες απειλές κατά της ζωής των μελών της παθούσας ομάδας).
3. Μέτρα τρομοκρατίας (μεθοδευμένες μεμονωμένες πράξεις, βιασμοί ληστείες, μαζικές μετακινήσεις των μελών της παθούσας ομάδας, που εκτελούνται από τα Σώματα Ασφαλείας και μένουν ατιμώρητες ή τιμωρούνται με συμβολικές ποινές).
4. Στρατιωτικά μέτρα (δολοφονίες των ηγετών της παθούσας ομάδας, πολιτικοί, αιρετοί, υπάλληλοι, δημοσιογράφοι, εκπαιδευτικοί, αρπαγή ομήρων και χρησιμοποίησή τους ως ανθρώπινες ασπίδες”). Δηλαδή η Γενοκτονία είναι το σύνολο του μαζικού εγκλήματος και η εθνοκάθαρση το υποσύνολό της.

Είναι πράγματι αδιανόητο για όλους εμάς στην Ομοσπονδία, που αγωνιζόμαστε για την αναγνώριση της Γενοκτονίας να υπάρχει η πολιτική υπονόμευσης του ζητήματος και να είναι αρνητής της Γενοκτονίας ο Υπουργός Παιδείας της Ελλάδας με υπεκφυγές και τεχνάσματα, με δήθεν επιστημονικά κριτήρια, προσπαθώντας να προβάλλει την άρνηση ως διαφορετική άποψη και μάλιστα ως επιστημονική θέση (!).

Για τους ευνόητους λόγους ζητούμε την παραίτησή του, τη δημόσια τοποθέτηση της κυβέρνησης για καταδίκη των σχετικών απόψεων και ενίσχυση από μέρους της, του αγώνα μας υπέρ της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας.

Εμείς θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να αγωνιζόμαστε για το δίκαιο αίτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας, για το ιερό αυτό ζήτημα, σε όλον και από όλον τον κόσμο, γνωρίζοντας ότι αυτό δεν εξαρτάται από τους υπονομευτές και τους αρνητές, αλλά από εμάς, τους συναγωνιστές μας και κυρίως τις ψυχές των προγόνων μας.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
Tο Δ.Σ. της Ο.Σ.Ε.Π.Ε.