Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά στην Κρήτη – Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων

Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά στην Κρήτη – Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων
Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά στην Κρήτη – Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων

Ιστορική στιγμή θα είναι για το Ηράκλειο η φιλοξενία της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Σουμελά, σύμβολο των Ελλήνων του Πόντου, η οποία φθάνει στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο το μεσημέρι της Τετάρτης 25 Νοεμβρίου 2015.

Η εικόνα θα φτάσει στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου στις 14:00 το μεσημέρι και από εκεί θα μεταφερθεί στον ιερό ναό Αγίου Ιωάννου και Νίκωνος του "Μετανοείτε" στον Καρτερό.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, η ιερά και θαυματουργός εικόνα της Παναγίας Σουμελά θα αφιχθεί στις 2 μ.μ. αεροπορικώς στον αερολιμένα «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου και με πομπή θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου και Αγίου «Νίκωνος του Μετανοείτε» στο Καρτερό Ηρακλείου. 

Στις 5 μ.μ. θα γίνει πανηγυρικός εσπερινός και παράκληση. 

Την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015, στις 7 π.μ. θα γίνει ο Πανηγυρικός Όρθρος και η θεία λειτουργία και την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, στις 7 π.μ. πανηγυρικός όρθρος και θεία λειτουργία, ενώ το απόγευμα στις 3 μ.μ. Ιερά παράκληση, στις 5 μ.μ. εσπερινός και στις 7 μ.μ. διημερίδα με ομιλητές τον Σεβασμιότατο μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα για την Παναγία Σουμελά και τον επίκουρο καθηγητή της Πατριαρχικής Ανωτάτης Ιερατικής Σχολής Αρχιεπισκοπής Κρήτης κ. Εμμανουήλ Δουνδουλάκη με θέμα «Ο Όσιος Νίκων ο Μετανοείτε». 

Θα ακολουθήσουν τα χορευτικά της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων νομού Ηρακλείου και του Λυκείου Ελληνίδων.