Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Δράμας Παύλος για δηλώσεις Φίλη: «Ως Έλλην αισθάνομαι αηδία»

Δράμας Παύλος για δηλώσεις Φίλη: «Ως Έλλην αισθάνομαι αηδία»
Δράμας Παύλος για δηλώσεις Φίλη: «Ως Έλλην αισθάνομαι αηδία»

Θύελλα αντιδράσεων στους απανταχού της γης Ποντίους και γενικότερα τον ελληνισμό, προκάλεσαν οι δηλώσεις άρνησης της γενοκτονίας των Ποντίων από τον Υπουργό παιδείας Νίκο Φίλη,  σε μια εποχή που οι εθνικές και γεωπολιτικές καταστάσεις βρίσκονται σε μια επικίνδυνη ισορροπία.

Ο δυναμικός Ιεράρχης της Μακεδονίας,  στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την εορτή του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη που πραγματοποιήθηκαν στη Δράμα, δεν άφησε ασχολίαστες τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, για «εθνοκάθαρση» και όχι για γενοκτονία των Ποντίων.

«Λυπάμαι ως Έλλην για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας. Αποδεικνύεται αμαθής και άμοιρος της γνώσης της Ιστορίας. Υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία για το πώς μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό που συνέβη στον Εύξεινο Πόντο.» δήλωσε ο κ. Παύλος στον Alpha, ενώ πρόσθεσε «διερωτώμαι, εάν υπουργός Παιδείας έκανε αντίστοιχες δηλώσεις στο κράτος του Ισραήλ, τι τύχη θα είχε. Δείτε το Ισραήλ τί κάνει για την ημέρα την δική του (το Ολοκαύτωμα)», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παύλος που είναι γνώστης των ποντιακών θεμάτων καθώς έχει ποντιακές ρίζες και τα λεγόμενά του έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα όταν αφορούν τον Πόντο, ανέφερε πως «Είναι εύκολο όταν είσαι στην αντιπολίτευση να λες πράγματα και όταν είσαι στην κυβέρνηση να “ποιείς την νήσσαν”. Ως Έλλην αισθάνομαι αηδία. Να αφήσουν τους νεκρούς μας ήσυχους διότι είναι δικαιωμένοι στην ιστορία ή γονυπετείς να προσεύχονται στη μνήμη τους. Γίνεται συστηματικός αποχριστιανισμός του σύγχρονου Έλληνα για να πάψει να ανθίσταται. Πιστεύω ότι ο λαός μας ανθίσταται».