Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Πρόταση δυσπιστίας κατά του Ν. Φίλη ζητούν πρώην βουλευτές

Πρόταση δυσπιστίας κατά του Ν. Φίλη ζητούν πρώην βουλευτές
Πρόταση δυσπιστίας κατά του Ν. Φίλη ζητούν πρώην βουλευτές

Να κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη ζητούν με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελο Μεϊμαράκη πρώην υπουργοί και βουλευτές.

Συγκεκριμένα αναφέρουν: 

-«Οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νικολάου Φίλη, ότι δεν υπήρξε η γενοκτονία των Ποντίων, συνιστούν ιστορικό, εθνικό και ανθρωπιστικό ατόπημα και κοινοβουλευτική εκτροπή, αφού η Βουλή με ψήφισμά της ομόφωνα απεφάνθη ότι πρόκειται για γενοκτονία.

- Επειδή ο κ. Ν. Φίλης ως φαίνεται δεν έχει την ευαισθησία να παραιτηθεί, μετά από την καθολική αντίδραση των πολιτών, για τις δηλώσεις του, αλλά ούτε ο Πρωθυπουργός να τον απομακρύνει, επιτακτική προβάλλει η ανάγκη, να κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας και να αποφανθεί η Βουλή αν πρέπει να παραμείνει με αυτές τις πεποιθήσεις στη νευραλγική αυτή θέση.

Μέσα από τη διαδικασία αυτή, θα δοθεί η δυνατότητα στα μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας να τοποθετηθούν επί του θέματος αυτού, που προσέλαβε διεθνείς διαστάσεις και να καταδείξουν αν προέχει η κομματική αλληλεγγύη έναντι του εθνικού και ιστορικού καθήκοντος.

Η Κυβέρνηση, οφείλει να καταστήσει σαφές πως αντιλαμβάνεται ζητήματα, όπως αυτό της γενοκτονίας, αλλά και γενικότερα μεγάλης ιστορικής και εθνικής σημασίας.

Η πρόταση αυτή υποβάλλεται μετά τη σύμφωνη γνώμη και των 100 στελεχών της Ν.Δ. που πρόσφατα απηύθυναν επιστολή προς τους Υποψηφίους για το αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, με προτάσεις για θέματα αρχών ενόψει των εκλογών».

Τη σχετική επιστολή υπογράφουν οι πρώην βουλευτές: Αδράκτας Παναγιώτης, Αυγερινίδης Νίκος, Ζαχαράκης Κωνταντίνος, Κανελλοπούλου Κρινιώ, Κατσαρός Νικόλαος, Κωστόπουλος Απόστολος, Κωστόπουλος Δημήτριος, Μελάς Παναγιώτης, Σκρέκας Θεόδωρος, Σούρλας Γεώργιος, Σπηλιόπουλος Αναστάσιος, Τσουμάνη Ευγενία, Φούσσας Αντώνης, Χαϊτίδης Ευγένιος.

Πηγή: Zougla