Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

Ξεκινούν οι χριστουγεννιάτικες δράσεις από την Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας

Ξεκινούν οι χριστουγεννιάτικες δράσεις από την Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας
Ξεκινούν οι χριστουγεννιάτικες δράσεις από την Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας

H Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας κάνει τα φετινά Χριστούγεννα μαγικά με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους από τις 5 Δεκεμβρίου έως και τις 27 Δεκεμβρίου!

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να Γιορτάσουν και να Διασκεδάσουν στα Χριστουγεννιάτικα εικαστικά εργαστήρια στον όμορφο και φιλόξενο χώρο της Ευξείνου Λέσχης! 

Θα ετοιμάσουν με όλη τους την ζεστασιά τη Φάτνη του Χριστού, θα στολίσουν το Τζάκι και το Δέντρο των Χριστουγέννων ταξιδεύοντας ως τον Πόντο, θα φτιάξουν το δικό τους ημερολόγιο και θα γράψουν γράμμα στον Αϊ Βασίλη, θα κατασκευάσουν υπέροχα γιορτινά στολίδια για καλό σκοπό, Θα διανέμουν τρόφιμα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, θα απολαύσουν παραμύθια και χριστουγεννιάτικες ιστορίες δίπλα στο τζάκι, θα ενσαρκώσουν ρόλους μέσα σε θεατρική παράσταση, θα τραγουδήσουν, θα μπουν στον κόσμο της μουσικής με αγαπημένους ύμνους και μελωδίες της ελληνικής ποντιακής παράδοσης αλλά και όλου του κόσμου.

Θα δημιουργήσουν και θα δώσουν Ζωή… Ελπίδα και Χαρά στον κόσμο!

Για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 
4:00 μ.μ. - 4:30 μ.μ. Ετοιμάζουμε τη φάτνη του Χριστού... προσμένοντας με ευλάβεια τη Γέννηση του Θεανθρώπου!
4:30 μ.μ. - 5:00 μ.μ. «Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο υπήρχε ως έθιμο στον Πόντο …» Στολίζουμε το Δέντρο του συλλόγου!
5:00 μ.μ. – 6:30 μ.μ. Προβολή αγαπημένης Χριστουγεννιάτικης ταινίας παρέα με ζεστή σοκολάτα δίπλα στο τζάκι!
6:30 μ.μ. – 8:00 μ.μ. Χορωδία με αγαπημένους Ύμνους και μελωδίες της ελληνικής ποντιακής παράδοσης αλλά και όλου του κόσμου!  

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015
11:00 μ.μ. – 2:00 μ.μ. Εικαστικά Εργαστήρια... μαθαίνουμε διάφορες τεχνικές... φτιάχνουμε το δικό μας ημερολόγιο, γράφουμε γράμμα στον Αϊ Βασίλη, κατασκευάζουμε υπέροχα στολίδια από φυσικά υλικά… για καλό σκοπό!     
2:00 μ.μ. – 2:30 μ.μ. Η μαγεία των Χριστουγέννων στον κόσμο των παραμυθιών... Αφήγηση παραμυθιών δίπλα στο τζάκι! Τα παιδιά μυούνται στην Ελληνική παράδοση και αναβιώνουν με χαρά ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων!