Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

«Γεώργιος Μωυσιάδης» ονομάστηκε η αίθουσα εκδηλώσεων στην Εύξεινο Λέσχη «Καπετάν Ευκλείδης»

«Γεώργιος Μωυσιάδης» ονομάστηκε η αίθουσα εκδηλώσεων στην Εύξεινο Λέσχη «Καπετάν Ευκλείδης»
«Γεώργιος Μωυσιάδης» ονομάστηκε η αίθουσα εκδηλώσεων στην Εύξεινο Λέσχη «Καπετάν Ευκλείδης»

Μπορεί να έχουν περάσει περίπου τρεις μήνες από τον άδικο χαμό του, όμως, κανείς δεν θα ξεχάσει το έργο που άφησε πίσω του. Το όνομά του θα το θυμόμαστε με συγκίνηση όσοι τον γνωρίσαμε και με θαυμασμό όσοι θα μάθουν γι’ αυτόν αργότερα, κάθε φορά που περνάμε το κατώφλι της Εύξεινης Λέσχης Αχαρνών και Αττικής «Ο Καπετάν Ευκλείδης».

Με πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου και ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευση της Ευξείνου Λέσχης από εδώ και στο εξής η αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης θα πάρει το όνομα του ανθρώπου που λάτρεψε σαν σπίτι του αυτό το κτίσμα, του Γιώργου Μωυσιάδη! Ο Γιώργος Μωυσιάδης κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρόνο να διαδώσει τον Ποντιακό Πολιτισμό, να ξαναζωντανέψει την Λέσχη στην οποία διετέλεσε Πρόεδρος, να αυξήσει τα μέλη της, αλλά κυρίως να σμίξει τους Πόντιους των Αχαρνών σε μια γροθιά αλλά ταυτόχρονα να αποκτήσει η Λέσχη και εκατοντάδες φίλους! Ο Γιώργος Μωυσιάδης κατάφερε να τιθασεύσει την ανθρώπινη αδυναμία στην εξουσία που φέρνει η πολιτική μαζί με ελάχιστους από τους προκατόχους του.

Τι σημαίνει αυτό; Ο Γιώργος Μωυσιάδης απομάκρυνε από την Λέσχη κάθε τι πολιτικό, καθώς θεωρούσε πως η Λέσχη ήταν ναός του πολιτισμού και της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο. Έτσι έβλεπε την Εύξεινο Λέσχη «Ο Καπετάν Ευκλείδης» ο Γιώργος Μωυσιάδης και θα ήταν ιεροσυλία αν οι επόμενοι δεν βαδίσουν στα ίδια χνάρια που με κόπο, αγωνία αλλά και πάθος βάδισε ο «ΜΩΥ» με το πιο νέο ηλικιακά Διοικητικό Συμβούλιο.

Η αίθουσα εκδηλώσεων «Γεώργιος Μωυσιάδης» θα θυμίζει για πάντα πως υπήρξαν και ευχόμαστε να συνεχίζουν να υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν μπροστά από το προσωπικό συμφέρον και τις φιλοδοξίες τον ποντιακό πολιτισμό, την διάδοση και την διάσωση του.

Συγχαρητήρια στα παιδιά του Διοικητικού Συμβουλίου για την πρωτοβουλία τους.

Πηγή: Acharnorama