Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Ορίστηκαν οι χοροί αλλά και οι χοροδιδάσκαλοι για το 8ο Παιδικό - Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Ορίστηκαν οι χοροί αλλά και οι χοροδιδάσκαλο για το 8ο Παιδικό - Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών
Ορίστηκαν οι χοροί αλλά και οι χοροδιδάσκαλοι για το 8ο Παιδικό - Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος ανακοινώνει προς τα σωματεία - μέλη του, ότι μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016, ορίστηκαν οι συντονιστές χοροδιδάσκαλοι για το επερχόμενο 8ο Παιδικό-Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Απριλίου 2016 στην Προσοτσάνη Δράμας ως εξής:

Για τον Νομό Δράμας: 1) Δέσποινα Αμπρικίδου, 2) Τάσος Κωστελίδης, 3) Δέσποινα Τσαλίδου και 4) Ράνια Κοσμίδου.
Για τον Νομό Καβάλας: 1) Ματθαίος Καλτσίδης, 2) Μαρία Αθανασιάδου και 3) Ματίνα Τσουλφίδου.
Για τα Σωματεία της Θράκης: 1) Στέλιος Νικολάου και 2) Μαρία Τριανταφυλλίδου.

Οι χοροί που θα παρουσιαστούν είναι οι κάτωθι:

Κοινός χορός όλων των χορευτών της Περιφέρειας είναι ο Παμποντιακός χορός Μονόν Ομάλ.

Τα Σωματεία του Νομού Δράμας, θα παρουσιάσουν τους χορούς: 1) Ομάλ Κάρς, 2) Πατούλα (Παμποντιακός), 3) Τεκ Γαϊτέ (Μπάφρας), 4) Ανεφορίτσα (Γαλίανα Τραπεζούντας) και 5) Κωνσταντίν Σάββας (Οσμάν Αγάς), περιοχής Μπάφρας.

Οι Σύλλογοι του Νομού Καβάλας θα χορέψουν: 1) Τρυγόνα (Τραπεζούντας, Ματσούκας), 2) Τσουρτουγουζους (Κιουμούς Ματέν), 3) Τονγιαλίδικον, 4) Ουτσ- αγιάχ (Νικόπολης) και 5) Σαρίκουζ Κάρς.

Τέλος, τα Σωματεία της Θράκης θα εμφανιστούν με τους χορούς: 1) Γιουβα(ρ) λαντουμ (Ακ Νταγ Ματέν), 2) Διπάτ ή Ομάλ Τραπεζούντας, 3) Από παν και κα (Ακ Νταγ Ματέν), 4) Τριάρ' (Σεβάστειας) και 5) Εμπροπίς (Παμποντιακός).

Οι συντονιστές χοροδιδάσκαλοι, θα καλέσουν τους χοροδιδασκάλους των Σωματείων προκειμένου να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες εμφάνισης.

Παρακαλούνται όλα τα σωματεία, όπως προετοιμάσουν τους χορευτές τους στους παραπάνω χορούς για την καλύτερη δυνατή εμφάνιση τους στο φεστιβάλ.

Επίσης, σύντομα θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με τους μουσικούς που θα πλαισιώσουν τους χορευτές, καθώς και με τις λοιπές λεπτομέρειες του φεστιβάλ.

Σημείωση: Στο συγκεκριμένο φεστιβάλ, μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά και έφηβοι με ανώτερο ηλικιακό όριο αυτούς που είναι γεννημένοι το έτος 2001 και κατώτερο ηλικιακό όριο παιδιά που φοιτούν στην δεύτερη τάξη του Δημοτικού.

Σχετικά θέματα