Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Μνημόσυνο για τον αείμνηστο Πάνο Ηλιάδη, από τους Αργοναύτες - Κομνηνούς

Μνημόσυνο για τον αείμνηστο Πάνο Ηλιάδη, από τους Αργοναύτες - Κομνηνούς
Μνημόσυνο για τον αείμνηστο Πάνο Ηλιάδη, από τους Αργοναύτες - Κομνηνούς

Ο Σύλλογος Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί» προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου να τιμήσουν με την παρουσία τους το φιλολογικό μνημόσυνο που διοργανώνει ο σύλλογος την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 18:00 για τον αείμνηστο φιλόλογο Παναγιώτη Ηλιάδη, στην κεντρική αίθουσα του Συλλόγου «Άγγελος Δεληγιώργης».

Πρόγραμμα εκδήλωσης

18:00 Προσέλευση προσκεκλημένων.
18:15 Έναρξη - Χαιρετισμός Προέδρου Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί» κ. Θεόφιλου Καστανίδη
18:20 Προβολή βίντεο: Η ζωή του Πάνου Ηλιάδη, όπως την περιγράφει ο ίδιος, αποσπάσματα από ομιλία του σε διεθνές συμπόσιο, ως επίσημος προσκεκλημένος από τον Δήμο Χαϊδαρίου, για τα θύματα της ναζιστικής κατοχής.
18:40 Ομιλία της κ. Έλσας Γαλανίδου – Μπαλφούσια, Φιλολόγου, Λαογράφου, Συγγραφέα με θέμα: «Γνωριμία με τον επιστήμονα Πάνο Ηλιάδη».
19:00 Ομιλία της κ. Λένας Καλπίδου, Αρχαιολόγου, Εφόρου Μουσείου Ποντιακού Ελληνισμού, Μουσειοπαιδαγωγού με θέμα: «Η συμβολή του Πάνου Ηλιάδη στην τεκμηρίωση της ιστορίας και της Ποντιακής διαλέκτου».
19:20 Ομιλία του κ. Χρήστου Ανδρεάδη, Φιλόλογου, Ιστορικού, Συγγραφέα με θέμα: «Ο συμφοιτητής, συνοδοιπόρος της ποντιακής ιδέας και φίλος μου Πάνος».
19:40 Ομιλία του κ. Ιωάννη Ερμόπουλου, Ομότιμου Καθηγητή Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με θέμα: «Βιογραφικά στοιχεία του Πάνου Ηλιάδη».
20:00 Δεξίωση.