Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Αυτό είναι το Ποντιακό συγκρότημα που στέλνουμε στη Eurovision;

Αυτό είναι το Ποντιακό συγκρότημα που στέλνουμε στη Eurovision;
Αυτό είναι το Ποντιακό συγκρότημα που στέλνουμε στη Eurovision;

Διαβάζουμε και αναπαράγουμε από το Πρώτο Θέμα τα παρακάτω:

Αυτή φαίνεται ότι είναι η επιλογή της ΕΡΤ για την ελληνική εκπροσώπηση της χώρας μας στο φετινό διαγωνισμό 

Πολλά έχουν ακουστεί και πολλά έχουν γραφτεί -και φέτος- για τη συμμετοχή της χώρας μας στο διαγωνισμό της Eurovision. Στην αρχή η είδηση για το ποντιακό συγκρότημα «Europond», ακούστηκε ως αστείο, αλλά όπως φαίνεται, αυτό αποτελεί την επιλογή της ΕΡΤ. 

Τον τελευταίο καιρό είχε γίνει γνωστό ότι θα είναι ένα συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη και ότι τα στελέχη της ΕΡΤ επέλεξαν η φετινή συμμετοχή μας στο διαγωνισμό να έχει έντονο το ποντιακό στοιχείο.


Έτσι χθες άρχισε να κάνει το γύρο του διαδικτύου το όνομα των «Europond», πληροφορίες που όπως φαίνεται επιβεβαιώνονται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Europond έχουν κάνει πολλές επαφές με τον πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή που εκτός των άλλων αρμοδιοτήτων του έχει αναλάβει ως είθισται και το θέμα της συμμετοχής μας, όντας δε έμπειρος και καταξιωμένος μουσικός.


Δεν ξέρουμε αν θα έπρεπε να πάει Ποντιακή Λύρα ή Ποντιακό τραγούδι ή μία "Ποντιακή ορχήστρα" στη Eurovision!

Το σίγουρο είναι ότι αν αυτό αποτελέσει την κεντρική επιλογή της χώρας μας γι' αυτόν τον "τόσο σπουδαίο" θεσμό, θα είναι προσβολή και ντροπή προς την τόσο πλούσια μουσική παράδοση των Ελλήνων του Πόντου που διεσώθη ακόμα και μετά τη Γενοκτονία, όταν αυτό θα χαρακτηρίζεται ως "Ποντιακή συμμετοχή από όλα τα μέσα ενημέρωσης!

Η Ποντιακή μουσική παράδοση δεν έχει ανάγκη από τέτοια αναγνωρισιμότητα!

Απλά και ξεκάθαρα!