Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Η Τουρκία παραμένει αμετανότητη με το έγκλημα της Γενοκτονίας


Η Τουρκία παραμένει αμετανότητη με το έγκλημα της Γενοκτονίας

Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος χαιρετίζει τις τοποθετήσεις της Κυβέρνησης και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σχετικά με την προκλητική επίθεση της Τουρκίας προς την Ελλάδα, με αφορμή τις αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου και του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στην Γενοκτονία του 1915, κατά την διάρκεια των πρόσφατων συνομιλιών τους με τον Πρόεδρο της Αρμενίας κ. Σαρκισιάν στην Αθήνα.

Το δυστύχημα είναι ότι σήμερα, 101 χρόνια μετά το έγκλημα που διέπραξε, η Τουρκία παραμένει αμετανόητη και δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με το αμαρτωλό παρελθόν της, συνεχίζοντας την πάγια τακτική της διαστρέβλωσης των πραγματικών ιστορικών γεγονότων. Το ευτύχημα είναι ότι σε αυτήν την προσπάθειά της έχει μείνει μόνη, καθώς όλο και περισσότερες χώρες, κυβερνήσεις και κοινοβούλια αναγνωρίζουν το αδιαμφισβήτητο γεγονός της Γενοκτονίας και καλούν την Τουρκία να πράξει το αυτονόητο.

Η ειρωνεία είναι ότι η επιθετική αυτή συμπεριφορά της Τουρκίας συμπίπτει με την 20η επέτειο της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και απευθύνεται σε μια χώρα που έχει επίσης νομοθετήσει την ποινικοποίηση της άρνησης της Γενοκτονίας.

Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή της Ελλάδος, εκφράζοντας την βούληση όλων των Αρμενίων, δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα της μέχρι την ημέρα που η Τουρκία θα αναλάβει τις ιστορικές ευθύνες της, θα αναγνωρίσει την Γενοκτονία και θα προχωρήσει στις σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο επανορθώσεις προς τον Αρμενικό λαό.

Σχετικά θέματα