Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Με αναφορά στη Γενοκτονία των Ποντίων οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στη Βοστώνη

Με αναφορά στη Γενοκτονία του Ποντίων οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στη Βοστώνη
Με αναφορά στη Γενοκτονία των Ποντίων οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στη Βοστώνη

Ξεκινούν την Παρασκευή 1η Απριλίου στη Βοστώνη οι εκδηλώσεις και οι εορτασμοί για την εθνική επέτειο της Επανάστασης του 1821 η οποία οδήγησε στην απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους.

Η πρώτη εκδήλωση θα γίνει στο κυβερνείο της Μασαχουσέτης στην επίσημη αίθουσα της Βουλής των Αντιπροσώπων. Από τη 1 έως και τις 2:15 θα γίνει δεξίωση στον χώρο έξω από την αίθουσα της Βουλής, ενώ η τελετή θα γίνει από τις 2:30 έως τις 3:30.

Τη Διακήρυξη για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας έχουν υπογράψει 28 βουλευτές και γερουσιαστές της κοινοπολιτείας της Μασαχουσέτης. Η εκδήλωση αυτή ξεκίνησε την εποχή που κυβερνήτης της Μασαχουσέτης ήταν ο κ. Μιχάλης Δουκάκης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθεί το ζεύγος Νικολάου και Αναστασίας Καναλουπίδη, οι οποίοι επί μακρά σειρά ετών προσφέρουν άνευ χρεώσεως τη δεξίωση που γίνεται στο κυβερνείο για την Εθνική Γιορτή της Ελλάδος.

Στην εκδήλωση, ο ομογενής γερουσιαστής Μπρους Ταρ (Ταλιαδούρος), ο οποίος συντονίζει κάθε χρόνο την εκδήλωση, θα διαβάσει κείμενο για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και θα επιδώσει ειδική τιμητική αναγνώριση στους προέδρους των δύο Ποντιακών Συλλόγων Βοστώνης, «Παναγία Σουμελά» και «Ποντιακή Εστία», κ. Παναγιώτη Πετρίδη και κ. Ελένη Αλεξιάδου, αντίστοιχα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου από την τουρκική θηριωδία.