Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Τα 30 χρόνια ζωής τους γιόρτασαν οι «Αργοναύτες» στην Κολωνία

Τα 30 χρόνια ζωής τους γιόρτασαν οι «Αργοναύτες» στην Κολωνία
Τα 30 χρόνια ζωής τους γιόρτασαν οι «Αργοναύτες» στην Κολωνία

Το 2016 είναι η χρονιά που ο Σύλλογος Ελλήνων Ποντίων Κολωνίας "Οι Αργοναύτες" γιορτάζει τα τριάντα χρόνια από την ίδρυση του. Με αφορμή την επετειακή αυτή χρονιά ο σύλλογος διοργάνωσε ένα πετυχημένο διήμερο εκδηλώσεων την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου ο σύλλογος παρουσίασε την ιστορική διαδρομή που ακολούθησε ο Ποντιακός Ελληνισμός από την στιγμή που εγκαταστάθηκε στα πάτρια εδάφη ορμώμενος από την μητρική Ελλάδα, πώς μεγαλούργησε εκεί, πώς εκριζώθηκε από την χώρα των προγόνων μας και επανήλθε στην μητροπολιτική Ελλάδα πάλι για να ξαναποδημήσει σε ξένους τόπους και να ξαναδημιουργήσει μία νέα ζωή στην Γερμανία και μάλιστα στην Κολωνία διατηρώντας και μεταδίδοντας σε όλους τους κύκλους επαφής του τις ανθρωποκεντρικές παραδόσεις του και το ανεκτίμητο ήθος που πηγάζει από αυτές.


Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Δρ Νεότερης Ιστορίας, Θεοδόσης Κυριακίδης με μία σύντομη αναδρομή από την Ελλάδα στον Πόντο, ενώ πραγματοποιήθηκε μία σύντομη εισήγηση για την οργάνωση του Ελληνισμού στην Κολωνία, χορούς παρουσίασε το χορευτικό της Ελληνικής κοινότητας Κολωνίας, το ιδρυτικό μέλος του συλλόγου Καίτη Φωτιάδου έκανε μία ιστορική ανασκόπηση του συλλόγου, παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες του συλλόγου μέχρι σήμερα και η εκδήλωση έκλεισε με την χορευτική παράσταση από το σύλλογο.

Την επόμενη μέρα, Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος επετειακός χορός του συλλόγου με πλήθος καλλιτεχνών από Ελλάδα και Γερμανία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Νεολαία του Συλλόγου Ελλήνων Ποντίων Κολωνίας «Οι Αργοναύτες», με ανακοίνωση τους ευχαριστούν όλους όσους παραβρέθηκαν στις επετειακές εκδηλώσεις του συλλόγου, τιμώντας έτσι με την παρουσία τους το σύλλογο.

Θα ακολουθήσουν σε όλο το επετειακό έτος 2016 και άλλες εκδηλώσεις με πολύ ενδιαφέροντα θέματα από τις παραδόσεις και από την όλη ζωή του συλλόγου στην Κολωνία.

Φωτογραφίες: Παύλος Νικολαΐδης