Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

"Η Συμβολή της οικογένειας Υψηλάντη στην Ελληνική Επανάσταση του 1821"

"Η Συμβολή της οικογένειας Υψηλάντη στην Ελληνική Επανάσταση του 1821"
"Η Συμβολή της οικογένειας Υψηλάντη στην Ελληνική Επανάσταση του 1821"

Ο Φάρος Ποντίων Πατρών, σε συνεργασία με την Δημοτική Βιβλιοθήκη - Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, στα πλαίσια της Εθνικής μας Εορτής της 25ης Μαρτίου, διοργανώνει εκδήλωση, η οποία είναι αφιερωμένη στη συμβολή της οικογένειας Υψηλάντη στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Ένας Πόντιος, ο Αλέξανδρος Υψηλάντης άρχισε την Επανάσταση και ένας άλλος Πόντιος, ο αδελφός του Δημήτριος την τελείωσε. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα ΑΙΓΛΗ, του πολυχώρου Veso Mare, την ερχόμενη Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, στις 8.00 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

Πρόκειται για ένα θεατρικό αναλόγιο, που σκοπό έχει να γνωστοποιήσει τη συμβολή της διακεκριμένης ποντιακής οικογένειας Υψηλάντη στην Ελληνική Επανάσταση, το οποίο αποτελεί ένα χρέος που σαν ποντιακό σωματείο θεωρούν ότι πρέπει να υλοποιήσουν.

Η ιδέα και τα κείμενα, τα οποία είναι βασισμένα σε ιστορικές πηγές, είναι της καθηγήτριας Μαρίας Μοσχόβη. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θοδωρής Στεφανίδης, ενώ τη γενική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει η Βιβή Λουκοπούλου-Στεφανίδη.

Χορευτές του Φάρου θα παρουσιάσουν ποντιακούς χορούς και η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με ύμνους από τη γυναικεία βυζαντινή χορωδία ΠΑΝΥΜΝΗΤΟΣ, υπό τη διεύθυνση της χοράρχου Αφροδίτης Χρυσανθακοπούλου.