Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Νέοι «κεραυνοί» Σαββίδη κατά Φίλη για τον Ποντιακό Ελληνισμό!

Νέοι «κεραυνοί» Σαββίδη κατά Φίλη για τον Ποντιακό Ελληνισμό!
Νέοι «κεραυνοί» Σαββίδη κατά Φίλη για τον Ποντιακό Ελληνισμό!

Νέοι «κεραυνοί» του Ιβάν Σαββίδη από τη Νέα Υόρκη για τα θέματα του Ποντιακού Ελληνισμού, του ΠΑΟΚ, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου, χωρίς να ξεφύγει από τα «πυρά» και ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο οποίος συμμετείχε στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακών Νεολαιών στη Νέα Υόρκη, μετά τις δηλώσεις του για την αναγνώριση της γενοκτονίας και την ανάγκη συνεργασίας των απανταχού Ποντίων για την επίτευξη αυτού του στόχου, επανήλθε δριμύτερος για τον κ. Φίλη.

«Θεωρώ ότι ο υπουργός Παιδείας έπρεπε να παραιτηθεί. Οχι να το απαιτούμε. Ο ίδιος έπρεπε να πει "με συγχωρείτε, κάποιον πλήγωσα" και να φύγει» σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου επί αμερικανικού εδάφους και συμπλήρωσε ότι έπρεπε ήδη ο κ. Φίλης να είχε φύγει από τη θέση του!

Σε πολλά σημεία της συνέντευξης αναφέρθηκε στον εαυτό του «ως Πόντιο της διασποράς», ενώ είπε ότι, κατά τη γνώμη του, διαχρονικά, οι καλύτεροι Έλληνες είναι αυτοί της διασποράς, διότι αγαπούν την Ελλάδα με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο.

Ερωτηθείς για το αν σκέφτεται να ασχοληθεί με την πολιτική, ο Ιβάν Σαββίδης είπε αφοπλιστικά: «Ο πολιτικός δεν μπορεί να επικοινωνεί με τους ψηφοφόρους του μέσω μεταφραστή. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλω ή ότι δεν θα συμμετέχω στις διαδικασίες. Το κάνω εδώ και 20 χρόνια, επειδή ο πόνος μου είναι η κατάσταση του Ποντιακού Ελληνισμού». Ομολόγησε, δε, ότι «στόχος μας είναι να έχουμε... ΠΑΟΚτζή πρωθυπουργό».