Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Η Τουρκική άποψη για τη Γενοκτονία και πως εκμεταλλεύονται τις δηλώσεις Φίλη!

Η Τουρκική άποψη για τη Γενοκτονία και πως εκμεταλλεύονται τις δηλώσεις Φίλη!
Η Τουρκική άποψη για τη Γενοκτονία και πως εκμεταλλεύονται τις δηλώσεις Φίλη!

Το παρακάτω ρεπορτάζ το "αλιεύσαμε" από το Τουρκικά Νέα. Δείτε την προβοκάτσια των Τούρκων με στημένα ρεπορτάζ και πως εκμεταλλεύονται τις δηλώσεις του υπ. Παιδείας Ν. Φίλη για την αμφισβήτηση από μέρους του, των ιστορικών γεγονότων της Γενοκτονίας!

Ενώ στην Τουρκία η έξοδος του Κεμάλ στην Σαμψούντα στις 19/5/1919 γιορτάζεται σαν μια νίκη σαν μια γιορτή, στην Ελλάδα η 19η Μαΐου, ιδιαίτερα στην Β. Ελλάδα και στην Θεσσαλονίκη μνημονεύεται  με πένθιμο τρόπο, ως "Ποντιακή Γενοκτονία".

Σε αυτήν την δήθεν "Ποντιακή Γενοκτονία" τα τελευταία χρόνια έχει αποδοθεί από την Ελλάδα μια διεθνής διάσταση και διοργανώνονται και από Αρμένιους εκδηλώσεις σε διάφορες χώρες με την επωνυμία "Τρεις γενοκτονίες, μια στρατηγική".

Ο Ιλχάν Ταχσίν-διευθυντής έκδοσης της εφημερίδας Μπιρλίκ, το 1998 άρχισε να ερευνά την δήθεν "Ποντιακή γενοκτονία" και πηγαίνοντας χωριό-χωριό σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, εξέτασε σοβαρά το θέμα αυτό, με συνεντεύξεις από οικογένειες που μετανάστευσαν από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, δίνοντας έτσι με τα δεδομένα αυτά μια διαφορετική διάσταση στους ισχυρισμούς για την δήθεν "Ποντιακή γενοκτονία".

Μπορείτε να δείτε μερικά σύντομα τμήματα από εκείνες τις συνεντεύξεις.


Φυσικά κανείς δεν αρνείται πως τότε συνέβησαν θλιβερά περιστατικά, αλλά το κατά πόσο αυτά ήταν σε βαθμό "Γενοκτονίας", είναι μια απόφαση που θα ληφθεί μόνο από αυτούς που τα έζησαν ή μόνο από τους ιστορικός στην κατεύθυνση των εγγράφων.

Βλέποντας αυτά που διηγούνται αυτά που έζησαν εκεί οι αυτόπτες μάρτυρες και οι οποίοι αφού ήρθαν στην Ελλάδα, μετά από πολλά χρόνια τα διηγούνται, αποκαλύπτεται πως καταρρίπτεται ή θέση αυτών που υποστηρίζουν πως τότε η Τουρκία έκανε γενοκτονία στους Ρωμιούς του Πόντου.

Ο υπουργός Παιδείας της Ελλάδας Νίκος Φίλης τους περασμένους μήνες είχε δηλώσει πως δεν υπήρξε γενοκτονία των Ποντίων από τους Τούρκους και τότε όλοι ξεσηκώθηκαν στην Ελλάδα ζητώντας την παραίτηση του.

Άλλο η εθνοκάθαρση, άλλο η γενοκτονία

Ο Φίλης μετέχοντας σε μια εκπομπή, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την δήθεν "Ποντιακή γενοκτονία", υποστήριξε πως είναι διαφορετικοί οι όροι εθνοκάθαρση και γενοκτονία, και είπε πως "Γνωρίζουμε τον πόνο των Ποντίων, το αίμα που χύθηκε και το τι τράβηξαν από την φρίκη των Νεότουρκων. Αλλά αυτό είναι κάτι το διαφορετικό, επιστημονικά η γενοκτονία είναι κάτι το διαφορετικό.

Ο Φίλης ανέφερε πως η θέση του ελληνικού κράτους σε αυτό τομ θέμα είναι πως υπήρξε γενοκτονία, αλλά ότι αυτό εντέλει είναι κάτι που θα πρέπει να κριθεί από τα διεθνή δικαστήρια και την επιστημονική κοινότητα.

Εκδήλωση μέσα στην Άγκυρα

Και τώρα σηκώθηκαν και οργανώνουν λέει μια εκδήλωση στην Άγκυρα με την ονομασία "Η επαρχία της Τραπεζούντας κατά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά και το Ποντιακό ζήτημα".

Στην εκδήλωση μετέχουν ως ομιλητές δύο ακαδημαϊκοί. Καθηγητές ιστορίας Βλάσης Αγτζίδης, Θεοφάνης Μαλκίδης, Στέργιος Θεοδωρίδης, Γιάννης Βασίλης. Εξ' αυτών των ακαδημαϊκών οι Βλάσης Αγτζίδης και Θεοφάνης Μαλκίδης  όλο το χρόνο γυρνάνε σε όλο τον κόσμο και ασχολούνται με τις δήθεν "Ποντιακή Γενοκτονία", "Μικρασιατική Γενοκτονία", "Αρμενική Γενοκτονία" και  "Γενοκτονία των Ασσυρίων". Δηλαδή υποστηρίζουν αυτές τις θέσεις για να διαδοθεί η "Τρείς Γενοκτονίες, μια σττρατηγική".