Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Η Ποντιακή παράσταση “Ο Βαρύτιμον Γαμπρός” παρουσιάζεται στην Ημαθία

Η Ποντιακή παράσταση “Ο Βαρύτιμον Γαμπρός” παρουσιάζεται στη Βέροια
Η Ποντιακή παράσταση “Ο Βαρύτιμον Γαμπρός” παρουσιάζεται στην Ημαθία

Τη Θεατρική παράσταση με τίτλο “Ο Βαρύτιμον Γαμπρός” παρουσιάζει ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 στο οικογενειακό κέντρο "Παρθενώνας, στο Αγγελοχώρι Ημαθίας στις 8:00 μ.μ.

«Το έργο αφηγείται μια αληθινή ιστορία η οποία διαδραματίστηκε σε ένα χωριό της Βέροιας γύρω στο 1946-1948», ανέφερε μιλώντας στον «Π» ο συγγραφέας και σκηνοθέτης της παράστασης, Ανδρέας Ιωακειμίδης από τη Βέροια, ο οποίος είναι και ο πρωταγωνιστής της παράστασης καθώς υποδύεται τον Βαρύτιμο.

«Το έργο είναι μια κωμωδία που κάνει το θεατή να γελάει σε όλη σχεδόν την παράσταση, έχει όμως ένα τραγικό τέλος», ανέφερε ο κ. Ιωακειμίδης και έδωσε μια περίληψη του έργου: Ο Βαρύτιμος πήγαινε συνέχεια από το χωριό του, την Ακρινή Κοζάνης, στη Βέροια στη θεία και τον θείο του και ζητούσε να του βρουν μια κοπέλα για να παντρευτεί. Αλλά επειδή ήταν λίγο χαζούλης και δεν έβρισκαν κοπέλα που να δέχεται να τον παντρευτεί, η θεία του σκέφτηκε να του δώσουν λίγη χαρά κάνοντας έστω έναν ψεύτικο γάμο. Για να χαρεί λοιπόν ο Βαρύτιμος βρήκαν ένα νεαρό παιδί από το χωριό που δέχθηκε να υποδυθεί τη νύφη. Έντυσαν έναν χωριανό ψεύτικο παπά, βρήκαν έναν λυράρη και ένα κλαρίνο και μετά από μια ψεύτικη στέψη έστησαν ολόκληρο γαμήλιο γλέντι στην πλατεία του χωριού. Μόνο που όταν τελείωσε το πανηγύρι ο Βαρύτιμος ανακάλυψε ότι η γυναίκα του δεν ήταν γυναίκα…».

Τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Τιμή εισόδου: 5 Ευρώ.