Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Η συγκίνηση του Ιβάν Σαββίδη στην εικόνα της Παναγίας Σουμελά στη Βουλή!

Η συγκίνηση του Ιβάν Σαββίδη στην εικόνα της Παναγίας Σουμελά στη Βουλή!
Η συγκίνηση του Ιβάν Σαββίδη στην εικόνα της Παναγίας Σουμελά στη Βουλή!

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και αναφέρθηκε στην παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στη Βουλή, αλλά και στα όσα είπε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ από το βήμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη:

Για την παρέμβαση του Σαββίδη στη Βουλή: «Ήταν μια πολύ ουσιαστική παρέμβαση του Σαββίδη για το θέμα που είχαμε με τις επενδύσεις των ομογενών, σε σχέση με τον αναπτυξιακό νόμο που θα φέρουμε στη βουλή. Είχε διπλό χαρακτήρα. Η αγάπη για την πατρίδα αποτελεί το υπόστρωμα, αλλά και η πολιτεία έχει τεράστιες ευθύνες να προστατέψει την επένδυση ενός ανθρώπου και να υπάρχει ένα σταθερό αναπτυξιακό περιβάλλον. Να υπάρχει ένα διαρκές πλαίσιο για να αντιμετωπιστεί ο ανταγωνισμός εντός και εκτός συνόρων. Αυτό το πλέγμα αποτελεί αντικίνητρο. Μετανιώνει ο κάθε επενδυτής. Ο Σαββίδης αποτελεί πρότυπο γιατί βάζει πλάτη στις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα. Ήταν η τρίτη συνεδρίαση που κάναμε με ομογενείς επιχειρηματίες».

Για τα όσα είπε ο Σαββίδης αναφορικά με τους φόρους: «Από την πλευρά μου λέω ότι το μοντέλο του επιχειρηματία που λέει τα λεφτά στην Ελβετία και τα σπίτια σε offshore, αλλά και τα χρέη στο άρθρο 99 είναι απέναντι. Το μοντέλο της υγειούς επιχειρηματικότητας λέει ότι είναι εντάξει απέναντι στους φόρους και στους εργαζομένους του, σεβόμενος τα δικαιώματά τους. Αυτή η επιλογή είναι μονόδρομος. Ο μόνος δρόμος είναι η ιδιωτική οικονομία. Αυτή η υγιής επιχειρηματικότητα είναι που πρέπει να ενισχύσει, είτε μέσω ΕΣΠΑ, είτε με τον αναπτυξιακό νόμο, είτε με το πακέτο Γιουνκέρ».

Για την «καμπάνα» που χτύπησε δυνατά ο Σαββίδης: «Είχε μια συνάντηση με τον Νίκο Παππά για άλλα θέματα. Στην ομιλία του τα είπε όλα. Χθες χαρακτηρίστηκε η απόβαση των Θεσσαλονικέων. Ήταν εκεί δύο Θεσσαλονικείς επιχειρηματίες, ακριβώς για να υποδηλωθεί ο κυρίαρχος ρόλος που πρέπει να παίξει η Θεσσαλονίκη μας. Δεν το ξεχνάω ποτέ γιατί είμαι βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης. Στενάζει αυτή τη στιγμή από την ανεργία η Θεσσαλονίκη. Έχω περάσει από τα κάρβουνα της ανεργίας με το μαύρο της ΕΡΤ, αυτή είναι μια προσπάθεια που θέλουμε να κάνουμε και με το μετρό. Κάνουμε προσλήψεις και βαδίζουμε προς την ολοκλήρωσή του. Η καμπάνα χτύπησε δυνατά και τη χτύπησε πολύ δυνατά ο Ιβάν Σαββίδης. Αν δεν αλλάξουν κάποια πράγματα δεν θα έχει μέλλον η πατρίδα και αυτό πρέπει να το λάβουμε πολύ σοβαρά».

Για τη συγκίνηση του Σαββίδη μόλις παρέλαβε την εικόνα της Παναγίας Σουμελά: «Υστερόγραφο. Η συγκίνησή του ήταν μεγάλη, όταν του χάρισα το πιστό αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Σουμελά. Ήταν μια κατάπτυστη απάντηση για τα “Ρωσοπόντιος” και “φιλοξενούμενος στην Ελλάδα” που ακούστηκαν το περασμένο διάστημα. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ μίλησε μέσα στη βουλή και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους».

Πηγή: Metrosport