Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Η καρδιά και ο νους μας στο «κατάρτι» των «Αργώ» (Video)

Η καρδιά και ο νους μας στο «κατάρτι» των «Αργώ» (Video)
Η καρδιά και ο νους μας στο «κατάρτι» των «Αργώ» (Video)

Στις 17 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Συντονίστριας νεολαίας των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ, κα. Βικτωρίας Κραβτσένκο, και της υπεύθυνης νεολαίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων των Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων από την πρώην ΕΣΣΔ, κα. Άννας Ηλιάδου, με τα μέλη του συγκροτήματος «Αργώ», που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη μεγάλη διοργάνωση της Eurovision 2016.

Σε μια φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα η υπεύθυνη νεολαίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων των Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων από την πρώην ΕΣΣΔ, κα. Άννα Ηλιάδου, δήλωσε:

«Η ποντιακή νεολαία στηρίζει αυτήν την προσπάθεια, έχοντας κατά νου ότι η μουσική του Πόντου ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με την Ελλάδα στην καρδιά, και το μήνυμα που στέλνουν είναι ότι η μουσική δεν έχει σύνορα, μας ενώνει, θερμαίνει τις καρδιές μας και αναζωπυρώνει την αγάπη μας για τον Πόντο, είτε αυτό εκφράζεται μέσα από την παράδοση, είτε από τις νέες μουσικές δημιουργίες.

Καλούμε όλους τους Έλληνες αδελφούς μας να στηρίξουν την εθνική προσπάθεια αυτή».

Και συνεχίζοντας η Συντονίστρια νεολαίας των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ, κα. Βικτώρια Κραβτσένκο, τόνισε:

«Κατά τη διάρκεια της συζήτησης διαπιστώσαμε ότι τα μέλη του συγκροτήματος ζουν την καθημερινότητά τους απλά, αντιμετωπίζοντας τις ίδιες δυσκολίες και προβλήματα με όλους τους νέους. Το συγκρότημα «Αργώ» θέλει να μεταφέρει ένα μήνυμα αισιοδοξίας για ένα καλύτερο αύριο. Με μια συμβολική κίνηση όπως αυτή της συμμετοχής ενός τραγουδιού στην Eurovision, που περιέχει ποντιακά στοιχεία, θέλουν να αγγίξουν τις καρδιές όχι μόνο των Ευρωπαίων, αλλά και όλου του κόσμου. Πρέπει να καταστεί σαφές, ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να παράξουμε έργο, για αυτό και θεωρούμε χρέος μας να στηρίξουμε την προσπάθειά τους αυτή με όλες τις δυνάμεις μας. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να επισημάνω ότι οι Έλληνες της διασποράς στηρίζουν πάντα ένθερμα την Ελλάδα στην Eurovision και το αυτό εύχομαι να συμβεί και τώρα. Ευχόμαστε καλή επιτυχία και δηλώνουμε ότι η καρδιά και ο νους όλων μας θα είναι στο «κατάρτι» των «Αργώ».