Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Δείτε τον Ποντιακό χορό της Ελλάδας στη σκηνή της Eurovision (Video)

Δείτε τον Ποντιακό χορό της Ελλάδας στη σκηνή της Eurovision (Video)
Δείτε τον Ποντιακό χορό της Ελλάδας στη σκηνή της Eurovision (Video)

Το τραγούδι ξεκινά με την κάμερα να εστιάζει πρώτα στη λύρα και μετά στη Χριστίνα, η οποία είναι στο πίσω μέρος της σκηνής και κάνει τον αμανέ. Σε παράταξη πιο μπροστά της είναι ο χορευτής μαζί με το Βλαδίμηρο και πιο μπροστά ακόμη η Μαρία μαζί με τους μουσικούς που κρατούν τη λύρα και το νταούλι.

Η Χριστίνα προχωρά, συναντά το Βλαδίμηρο με το χορευτή και όλοι μαζί προχωρούν να βρουν τους υπόλοιπους τρεις. Όταν ξεκινά το ραπ, σε πρώτο πλάνο έχουμε το Βλαδίμηρο μαζί με το χορευτή, ενώ στο ρεφραίν μπαίνουν και πάλι μπροστά τα κορίτσια. Σε όλη τη διάρκεια του τραγουδιού χορεύουν όλοι είτε σε ζευγάρια είτα μόνοι τους, ενώ στη γέφυρα χορεύουν ποντιακά σε κύκλο οι τέσσερις καθώς έξω από το κύκλο στα δεξιά και στα αριστερά κάθονται τα παιδιά με τα μουσικά όργανα. Το τραγούδι κλείνει με τους Argo παρατεταγμένους σε σειρά και το χορευτή μπροστά τους κάτω. 

Τα χρώματα σκηνή ξεκινούν με κόκκινο και κάτι που μοιάζει με φλόγες και στη συνέχεια εναλλάσσεται με χρυσαφί, το οποίο παραπέμπει σε ανατέλλων ήλιο, σύμφωνα και τους στίχους του τραγουδιού.

Αυτά ως μια πρώτη – καλή, κατά τη γνώμη μας εντύπωση – και δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τη δεύτερη πρόβα της Παρασκευής.


Πηγή: ANT1