Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Πρόσκληση 18ου Συναπαντήματος Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων στην Παναγία Σουμελά

Πρόσκληση 18ου Συναπαντήματος Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων στην Παναγία Σουμελά
Πρόσκληση 18ου Συναπαντήματος Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων στην Παναγία Σουμελά

Η Οργανωτική Επιτροπή Νέων του Ιερού Προσκυνήματος και του Σωματείου "Παναγία Σουμελά" του 18ου Συναπαντήματος βρίσκεται και φέτος στην ευχάριστη θέση, να σας ανακοινώσει τη διοργάνωση των εκδηλώσεων του «18ου Συναπαντήματος της Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων» στην Παναγία Σουμελά».

Ο θεσμός αυτός με την συνεργασία των Αδελφών Ποντιακών Σωματείων, αγκαλιάζει χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερους εκπροσώπους Ποντιακών σωματείων, νέους και νέες ποντιακής καταγωγής. Όμως, αυτή η επιτυχία δεν είναι έργο μόνο του Σωματείου και του Προσκυνήματος “Παναγία Σουμελά”, είναι αποτέλεσμα μιας αρμονικής Συνεργασίας των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής, αλλά και όλων όσων συμμετέχουν, με σκοπό τη συνέχιση της μοναδικής μας παράδοσης, των ηθών, των εθίμων και της ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού, μέσω της ανάδειξης των θεμάτων που απασχολούν και την Ποντιακή νεολαία του σήμερα.

Το φετινό Συναπάντημα θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 14-7-2016 έως και την Κυριακή 17-7-2016.

Φέτος λοιπόν οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν εκκλησιασμό, επιστημονικές διαλέξεις, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, λαογραφικά δρώμενα και συζητήσεις σε θέματα που αφορούν στον Ποντιακό Ελληνισμό.

Βασικοί σκοποί και στόχοι, είναι:

· Η Βιωματική επαφή των νέων με το Ιερό Προσκύνημα και το συντελούμενο έργο της Σουμελιώτισσας, από τα Διοικητικά Συμβούλια του Ιερού Προσκυνήματος και του Σωματείου Παναγία Σουμελά, στο Βέρμιο καθώς και με τα ήθη τα έθιμα και τις παραδόσεις των Ποντίων.

· Η Ευαισθητοποίησή τους στην αναγκαιότητα αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και η Διεθνοποίηση της με πρώτο στόχο την Ευρωπαϊκή Διάσταση.

· Οι Νέοι και το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης.

· Τα Προβλήματα και οι δυσκολίες κυρίως των νέων εξεύρεσης εργασίας καθώς επίσης και τα θέματα οικολογίας και του περιβάλλοντος.

· Η Αλληλοενημέρωση για το έργο και τις δραστηριότητες των άλλων ενεργών νεολαιών, καθώς και η αλληλογνωριμία νέων από διάφορες άλλες περιοχές της χώρας, όπως και από τον Ελληνισμό της Διασποράς.

Η Ο.Ε. τονίζει πως στη συμμετοχή και τις δραστηριότητες του Συναπαντήματος, δεν γίνεται κανενός είδους αποκλεισμός Αδελφών Ποντιακών Σωματείων, καθώς όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν.

Στο χώρο της διεξαγωγής των εκδηλώσεων θα ευρίσκονται μόνο μέλη των αποστολών των ποντιακών Σωματείων.

Οι εγκαταστάσεις του Σωματείου «Παναγία Σουμελά», στο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος έχουν δυνατότητα φιλοξενίας συγκεκριμένου αριθμού προσώπων στους ξενώνες, για αυτό λοιπόν για την καλύτερη διαμονή όλων, η συμμετοχή κάθε Σωματείου θα γίνεται με 5 άτομα συμπεριλαμβανομένου και του αρχηγού αποστολής.