Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Γερμανία: Η αναγνώριση καλύπτει και την περίπτωση των Ελλήνων του Πόντου

Γερμανία: Η αναγνώριση καλύπτει και την περίπτωση των Ελλήνων του Πόντου
Γερμανία: Η αναγνώριση καλύπτει και την περίπτωση των Ελλήνων του Πόντου

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι ο τίτλος του ψηφίσματος της γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής, με το οποίο αναγνωρίστηκε η Γενοκτονία των Αρμένιων και άλλων χριστιανικών μειονοτήτων κατά τα έτη 1915-1916, καλύπτει πλήρως και την περίπτωση των Ελλήνων του Πόντου, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του Κυβερνών κόμματος τής CDU-CSU, Franz Josef Jung, σε επιστολή που απέστειλε προς το προεδρείο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη Ανέστη Οσιπίδη.

Στην επιστολή του ο Δρ. Jung τονίζει το γεγονός ότι κατά τα διάρκεια της σχετικής συζήτησης στην Ολομέλεια της Ομοσπονδιακής Βουλής οι περισσότεροι ομιλητές -όπως και ο ίδιος έκαναν ρητή αναφορά στους Έλληνες του Πόντου, όπως έπραξε στο παρελθόν και ο ίδιος ο Πρόεδρος της χώρας Joachim Gauck.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του Δρ. Jung:

Προς την Ομοσπονδία Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη
Αξιότιμε κύριε Οσιπίδη, Αξιότιμε κύριε Σιδηρόπουλε,

Σχετικά με το έγγραφό σας της 22ης Μαΐου 2016 προς τον Πρόεδρο της Παράταξης της CDU/CSU στην Ομοσπονδιακή Βουλή, κύριο Volker Kauder, καθώς επίσης και σε μένα, μπορώ να σας γνωστοποιήσω, ότι κατά τη συζήτηση της αίτησης υπήρχε μια σημαντική επιθυμία να επιλεχθεί μια πρόταση που να συμπεριλαμβάνει όλους τους χριστιανικούς λαούς στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, οι οποίοι έγιναν θύματα των εκτοπίσεων και των εκδιώξεων. Για το λόγο αυτό εισηγήθηκα, οι χριστιανικοί λαοί να αναφερθούν ήδη στην επικεφαλίδα, η οποία είναι: «Ανάμνηση και μνήμη στην γενοκτονία των Αρμενίων και των άλλων χριστιανικών μειονοτήτων τα έτη 1915 και 1916».

Έτσι η αίτηση συμπεριλαμβάνει αυτονόητα και τους Έλληνες του Πόντου, οι οποίοι αναφέρθηκαν ρητά από τους ομιλητές στην συζήτηση με αφορμή την 100η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων στις 24 Απριλίου 2015, και για τους οποίους, όπως γράφετε και σεις ο ίδιος, αναφέρθηκε στο λόγο του και ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος, κ. Gauck.

Για το λόγο αυτό ευχαρίστως ανταποκρίθηκα στην επιθυμία σας, και συμπεριέλαβα τους Έλληνες του Πόντου ρητά στο λόγο μου, τον οποίο έβγαλα στην Γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή στις 02 Ιουνίου, ως ομοιοπαθείς μαζί με τους Αρμενίους.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Dr. Franz Josef Jung
Μέλος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής
Πρώην Ομοσπονδιακός Υπουργός