Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Το ξύπνημα της Ποντιακής Νεολαίας

Το ξύπνημα της Ποντιακής Νεολαίας
Το ξύπνημα της Ποντιακής Νεολαίας

Του Άλκη Αναστασιάδη
Προέδρου Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Ποντιακής Νεολαίας

Παρά το γεγονός ότι η διεθνής βιβλιογραφία και τα κρατικά αρχεία πολλών χωρών βρίθουν μαρτυριών για το ειδεχθές έγκλημα που διαπράχθηκε εναντίον του ελληνισμού, η Τουρκία εξακολουθεί να αρνείται τις γενοκτονίες των Αρμενίων και των Ελλήνων. Αρνείται πεισματικά να ακολουθήσει το παράδειγμα της Γερμανίας αμέσως μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία επέλεξε να παραδεχθεί το παρελθόν της, να το απορρίψει και να προχωρήσει μπροστά.

Η Τουρκία οϕείλει να απολογηθεί στην διεθνή κοινότητα για τα όσα εγκληματικά διέπραξε στις αρχές του 20ού αιώνα σε βάρος των Ελλήνων και των Αρμενίων. Μόνο έτσι θα αποδείξει έμπρακτα ότι σέβεται τις αρχές, τις αξίες και το πνεύμα του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Η παραδοχή της αυτή, θα αποτελέσει ένα βήμα για να μην επαναλάβει ξανά στο μέλλον εγκλήματα που οδήγησαν στον ξεριζωμό του ελληνισμού από τον Πόντο, τη Μικρασία και την ανατολική Θράκη.

Η Ποντιακή Νεολαία από όλο τον κόσμο σπάει φέτος την εκκωϕαντική σιωπή στέλνοντας ηχηρό μήνυμα με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Με ένα σποτάκι που έκανε το γύρο του κόσμου, καλούμε τους άλλους λαούς να συναισθανθούν την τραγωδία της γενοκτονικής πολιτικής του Κεμάλ κατά των προγόνων μας, θυμίζοντας το στυγερό έγκλημα των τούρκων κατά της ανθρωπότητας. Με ταυτόχρονες συγκεντρώσεις σε μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρνακα, Στουτγκάρδη, Ντίσελντορφ, Νέα-Υόρκη, Βοστώνη, Σίδνεϋ, Μελβούρνη, Αγία Πετρούπολη, Ροστόφ, Τυφλίδα, Μαριούπολη, Οδησσός, Ερεβάν, Τασκένδη).
Με συναίσθηση χρέους και του καθήκοντός μας ανασυντάσσουμε την ποντιακή νεολαία για να διεκδικήσουμε με αξιώσεις την αλήθεια και το δίκαιο: τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Μια υπόθεση που δεν αφορά μόνο στην ιστορική μνήμη αλλά είναι ιδιαίτερα επίκαιρη, αν λάβει κανείς υπόψη όσα συμβαίνουν στο γεωστρατηγικό μας περίγυρο. Σκεφθείτε μόνο ότι με γνώμονα μια διπλωματία χωρίς ηθική, η Τουρκία έχει ξεκαθαρίσει ότι θα πάψει να συγκρατεί πρόσφυγες στο έδαφός της (!) αν δεν λάβει ως αντάλλαγμα την κατάργηση της βίζας (επιβεβαίωσε αυτό που υποψιαζόμαστε όλοι έστω κι αν η διεθνής κοινότητα δεν κάνει κάτι γι’ αυτό).

Με αυτές τις σκέψεις, συνεχίζουμε το νέο αγώνα που ξεκινήσαμε πριν από ένα χρόνο παίρνοντας τη σκυτάλη από τους παλαιότερους. Με μοναδικό στόχο τη δικαίωση των 353.000 αθώων θυμάτων.

*πρώτη δημοσίευση: εφημερίδα THESSNEWS, 21/5/2016

Πηγή: Think Free