Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

Πολιτιστικό γεγονός τα "Ευκλείδεια 2016" στις Αχαρνές!

Πολιτιστικό γεγονός τα "Ευκλείδεια 2016" στις Αχαρνές!
Πολιτιστικό γεγονός τα "Ευκλείδεια 2016" στις Αχαρνές!

Την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016, πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή εκδήλωση «Ευκλείδια 2016» της Ευξείνου Λέσχης Αχαρνών & Αττικής “Ο Καπετάν Ευκλείδης”, στο Δημοτικό Parking δίπλα από το κτίριο της Λέσχης. Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού δεν ήταν μόνο πολυάριθμη αλλά και ενθουσιώδης.

Στον λόγο του ο Πρόεδρος της Λέσχης, Γιάννης Τοπαλίδης ευχαρίστησε όλο τον κόσμο για την παρουσία του και τόνισε πως με τη στήριξη του δίνει δύναμη στα Μέλη του Δ.Σ. & τα Χορευτικά Τμήματα της Λέσχης, να συνεχίσουν το έργο τους. Ο ίδιος και ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., τίμησε τον αθλητή και Αντιπρόεδρο της Λέσχης, Χρήστο Νυφαδόπουλο για την προσφορά του στον Ελληνικό Αθλητισμό τόσο με τις διακρίσεις όσο και με το ήθος του.


Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Αχαρνών και Συνδιοργανωτής, Ιωάννης Κασσαβός με ένα σύντομο μα συνάμα ουσιαστικό χαιρετισμό εξέφρασε τον ενθουσιασμό του τονίζοντας πως τα «Ευκλείδια 2016», ήταν ένα αντάμωμα που ξεπέρασε τα όρια της γιορτής και γίνεται πολιτιστικό γεγονός. Συνεχάρη τα Μέλη του Δ.Σ. για την διοργάνωση και ευχήθηκε να είναι πάντα δημιουργικοί και δραστήριοι.

Από την βραδιά δεν θα μπορούσαν να λείψουν και ο χοροί μας… οι χοροί του Πόντου. Ο Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας “Ο Φάρος” και ο Καλλιτεχνικός Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Φυλής “Η Τραπεζούντα”, παρουσίασαν το πρόγραμμά τους, στους οποίους απένειμαν τιμητική πλακέτα εκ μέρους της Λέσχης ο Δήμαρχος Αχαρνών Ιωάννης και ο Πρόεδρος του Σ.ΠΟ.Σ. Νοτίου Ελλάδος & Νήσων Γεώργιος Βαρυθυμιάδης αντίστοιχα. Ευχαριστούμε θερμά τους Συλλόγους που αποδέχτηκαν την πρόσκληση μας και φυσικά για την άψογη εμφάνιση. Ανταμώματα σαν και αυτό συμβάλλουν για να βρούμε τον βηματισμό μας και να συντηρούμε τις γέφυρες που μας συνδέουν.

Στη συνέχεια, χόρεψαν το Μικρό & Μεγάλο χορευτικό της Ευξείνου Λέσχης Αχαρνών & Αττικής “Ο Καπετάν Ευκλείδης”. Η παρουσίαση έκλεισε με τον καλύτερο και πιο εντυπωσιακό τρόπο, ξεσηκώνοντας τον κόσμο και παρουσιάζοντας κάθε φορά κάτι διαφορετικό χάρη στον χοροδιδάσκαλό μας Γιώργο Μούτα. Μοναδικός σκοπός του χορευτικού τμήματος είναι η διάδοση της πλούσιας και πολύτιμης παρακαταθήκης που άφησαν οι πρόγονοι μας.

Μετά την εντυπωσιακή παρουσία του πολυμελούς χορευτικού, σειρά είχε το πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, όπως το είχε επιμεληθεί ο Υπ. Δημοσίων Σχέσεων της Λέσχης Μανώλης Παπαδόπουλος, όπου τραγούδησαν και έπαιξαν οι: Πέλα Νικολαΐδη, Στάθης Παυλίδης στο τραγούδι, Δημήτρης Ξενιτόπουλος, Δημήτρης Κοσμίδης στη λύρα, Δημήτρης Σαρσαρίδης στο ντραμς και Κώστας Ευσταθιάδης στο μπάσο. Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους καλλιτέχνες Αλέξανδρο & Άκη Κοπαλά στο τραγούδι, Γιώργο Παπαδόπουλο στη λύρα και τα παιδιά της Λέσχης Γιώργο Τσιλικίδη, Παναγιώτη Καλπακίδη στο τραγούδι, Γεωργία Παπαδοπούλου λύρα & τραγούδι, Κώστας Κωστελίδης στη λύρα, Νίκος Μαυρίδης και Νίκο Σιδηρόπουλο στο νταούλι, Νίκο Τριανταφυλλίδη και Στάθη Σαντσαρίδη στο αρμόνιο, οι οποίοι συμμετείχαν αφιλοκερδώς.

Με την παρουσία τους στα «Ευκλείδια 2016» μας τίμησαν ο Δήμαρχος Αχαρνών Ιωάννης Κασσαβός, ο Πρόεδρος του Σ.ΠΟ.Σ Νοτίου Ελλάδος &Νήσων Γεώργιος Βαρυθυμιάδης, ο Επιχειρηματίας Τάσος Κωστελίδης, ο Σεναριογράφος & Στιχουργός Ιωάννης Κοσμίδης, Υποψήφια Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής με την ΝΔ Ευρώπη Κοσμίδη, οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών Θεόφιλος Αφουξενίδης, Περιβάλλοντος & Πρασίνου Γεώργιος Σιδηρόπουλος, Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Θεόδωρος Συρινίδης, Παιδείας-Πολιτισμού-Αθλητισμού & Νέας Γενιάς Ευστάθιος Τοπαλίδης, η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Α. & Πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων “Η ΖΕΣΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ” Μαρία Ναυροζίδου, ο Πρόεδρος της Αρωγής Νίκος Γκασούκας, η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Αχαρνών Γεωργία Ευθυμιάδου-Τουμανίδου, ο αρχηγός παράταξης Παναγιώτης Γρηγοριάδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αναστάσιος Χίος και Στέργιος Πεδιαδίτης, ο Τοπικός Σύμβουλος Ιωάννης Λαγκώνης, από τους Τοπικούς Φορείς ο Πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας Αχαρνών Παναγιώτης Καζανάς, ο Εξωραιστικός & Εκπολιτιστκός Σύλλογος Κατοίκων Αυλίζας & ο Σύλλογος Κρητών Αχαρνών, οι Σύλλογοι Ποντίων: Αγ. Βαρβάρας, Άνω Λιοσίων, Ασπροπύργου, Μαγούλας, Αργυρούπολης, Νίκαιας-Κορυδαλλού, Ν. Κορίνθου, Ελληνικό Σωματείο Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς «ΟΙ ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ», από τον Τοπικό Τύπο Αχαρνόραμα, Αχαρναϊκή & Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών.


Τέλος να ευχαριστήσουμε τους Χορηγούς μας, τον εφοπλιστή Αθανάσιο Μαρτίνο & τις επιχειρήσεις Βίκος, Bueno, Delice, το γνήσιο σάντουιτς "Η καντίνα του Γιώργου, Iris, Κρητικοπούλα, Βολιώτης, Αθανάσιος & Στέφανος Μάλτζαρης, Cafe Del Poeta, E&I Account, Football Workout Base, Κτηνιατρείο Ααλέξανδρος Παλαχαρίδης, Πασχάλης Βραμπάκης, Golden Fade, Άρτος, Ο φούρνος του Στάθη, Cafe Piazza Gelato, Super Car Wash, Οβελίσκος Grill, El Paso, Κρεοπωλείο Πουρσανίδης, Κρεοπωλείο Φυτοζοβ, Ασφάλείες Γιώργος Παλαχαρίδης, Ψαράδικο Σταυροδρόμι, Gmg Sound και φυσικά τα μέλη του Συλλόγου που αφιλοκερδώς βοήθησαν στο στήσιμο και εργάσθηκαν μέχρι τέλους για την άρτια διεξαγωγή της εκδήλωσης, Στάθης Γεροντίδης, Κώστας Κανκασίδης, Κώστας Πιπερόπουλος, Χρήστος Πεγκλίδης, Κώστας Μακρής, Γιώργος Τοψαχαλίδης, Σίμος Πιπερόπουλος, Παναγιώτης Πιπερόπουλος, Κωνσταντίνα Πιπεροπούλου.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Αχαρνών & Αττικής "Ο Καπετάν Ευκλείδης" ευχαριστούμε προσωπικά όλους όσους παρευρέθηκαν στα «Ευκλείδια 2016», που ευελπιστούμε να γίνουν θεσμός και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου.