Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Μουσική, χορός, αφηγήσεις και μελωδίες στα 2α Κομνηνά (Φωτο - Video)

Μουσική, χορός, αφηγήσεις και μελωδίες στα 2α Κομνηνά (Φωτο - Video)
Μουσική, χορός, αφηγήσεις και μελωδίες στα 2α Κομνηνά (Φωτο - Video)

Τo Σάββατο 9 Ιουλίου στις 21.00 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό σχολείο Πλατέος από το Σύλλογο Ποντίων Πλατέος "Οι Κομνηνοί" η δεύτερη εκπληκτική ημέρα των εκδηλώσεων στο Πλατύ Ημαθία.

Θαμπώθηκαν τα μάτια μας από την πιο εντυπωσιακή κι ευρηματική έναρξη που παρακολουθήσαμε ποτέ στον τόπο μας! Ένα ενδυματολογικό εύρημα ύψους 6μ. "εκτέλεσε χρέη" videowall όπου κι έγινε φαντασμαγορική προβολή video.

"Άκου εν΄όνειρο, ψυχή μου! Περπατήσαμε στα μονοπάτια του Πόντου, στις παραλίες της Κρήτης και στα λιθόστρωτα σοκάκια της λαϊκής μας παράδοσης, οι "Κομνηνοί συνδύασαν το χθες με το σήμερα με τον πιο επίκαιρο τρόπο.


Οι θεατές που πλημμύρισαν το Δημοτικό Σχολείο Πλατέος είχαν την τιμή και τη χαρά να παρακολουθήσουν ίσως την πιο διαδραστική παράσταση του Καλοκαιριού.

Μουσική, χορός, αφηγήσεις και μελωδίες, εικόνα, ήχος, τραγούδι, φωτισμοί, ευρηματικά σκηνικά, χορευτικά δρώμενα, τα πιο εντυπωσιακά κείμενα και τα πιο γνωστά τραγούδια του πόντου από τις πιο φρέσκες φωνές του τόπου μας που μίλησαν στην ψυχή μας!

Αφηγήθηκαν μοναδικά ο Δημήτρης Σαμαράς, η Νανά Σαχπατζίδου, Ρένα Δαρδαγιαννοπούλου και τραγούδησαν συγκλονιστικά η Όλγα Καστανά, ο Λαζαρος Τσιπλακίδης και η Μαρία
Δεμερτζίδου.


Ακολούθησε ποντιακό γλέντι με τους δημοφιλείς Κ. Καραπαναγιωτίδη, Ανέστη Μωϋσή και Χρήστο Ασδαρίδη με τις ορχήστρες τους που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στη σκηνή με αποτέλεσμα ο κόσμος να διασκεδάσει με την ...ψυχή του μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Ναλμπάντης, ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Αλεξάνδρειας κ. Λυμπεράκης, η Πρόεδρος της Δ.Ε. Πλατέος κ. Παντοπούλου και ο Δκτης του Α.Τ. Πλατέος κ. Κυριακίδης.