Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

Μελωδίες με χρώμα παράδοσης Πόντου, θα ακουστούν στο Πρωτοχώρι Κοζάνης

Μελωδίες με χρώμα παράδοσης Πόντου, θα ακουστούν στο Πρωτοχώρι Κοζάνης
Μελωδίες με χρώμα παράδοσης Πόντου, θα ακουστούν στο Πρωτοχώρι Κοζάνης

Το Σάββατο 9 & την Κυριακή 10 Ιουλίου 2016, στο Πρωτοχώρι Κοζάνης, θα ηχήσουν δυνατά, γλυκόλαλα, μελωδίες, ηχοχρώματα, ακούσματα που συγκινούν ακόμη, που κρατάνε από τα παλιά…

Με λύρες, αγγεία, νταούλια και τραγούδια του Πόντου, κορυφαίοι πόντιοι καλλιτέχνες και ελπιδοφόροι νέοι, θα μας ταξιδέψουν μουσικά σε στράτες παραδοσιακές, γνήσια και κατενά…

«Αποφασίσαμε να έχουμε ελεύθερη είσοδο και τις δύο μέρες. Να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους και σε όλες να απολαύσουν ένα αυθεντικό, γνήσιο ποντιακό γλέντι. Για εμάς σημασία έχει η συμμετοχή. Σας περιμένουμε στο Πρωτοχώρι λοιπόν, να συνδιασκεδάσουμε, να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε παρέα. Να αφήσουμε για λίγο τις σκοτούρες, μικρές ή μεγάλες που μας απασχολούν» δήλωσε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού & Λαογραφικού Συλλόγου Πρωτοχωρίου, Παναγιώτης Σιαπανίδης.

«Είναι αλήθεια ότι με την επιλογή μας να μην υπάρχει το πεντάευρω από την κάρτα εισόδου, τα έσοδα μας περιορίζονται σημαντικά. Δεν το μετανιώνουμε όμως. Η επιλογή μας  ήταν συνειδητή. Παρά το γεγονός ότι τα έξοδα για να στηθεί μια τέτοια εκδήλωση είναι πολλά, αισιοδοξούμε ότι θα καταφέρουμε να τα βγάλουμε με τη στήριξη του κόσμου και τις ευγενικές χορηγίες. Για εμάς έχει σημασία και ο ασθενέστερος οικονομικά συμπολίτης μας να έχει τη δυνατότητα να γλεντήσει με πολύ καλό καλλιτεχνικό πρόγραμμα και να περάσει όμορφα μαζί μας. Είναι και αυτή μια άλλη προέκταση του πολιτισμού» ανέφερε ο Ταμίας του Συλλόγου Δημήτρης Θεοδωρίδης.

«Είναι συγκινητικός ο εθελοντισμός των νέων παιδιών του χωριού. Πραγματικά χωρίς τη βοήθεια τους, δε θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις. Σε αυτό, αν προσθέσετε την πραγματικά δυναμική συμμετοχή του κόσμου και την ευαισθησία των καλλιτεχνών, συμπληρώνετε το πάζλ για το πώς μπορούν σε μια δύσκολη περίοδο να οργανωθούν πολυήμερες εκδηλώσεις. Με σύμμαχο τον καιρό, πάμε για ένα ακόμη δυνατό διήμερο κεφιού και γλεντιού στο Πορτοράζ, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιουλίου» μας ανέφερε χαρακτηριστικά το μέλος του Δ.Σ. Ελένη Πεκιαρίδου.

Εμείς δεν έχουμε παρά να τους ευχηθούμε ολόψυχα, καλή επιτυχία.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα είναι οι:

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Τραγούδι: Παρχαρίδης Στάθης, Θεοδωρίδης Παναγιώτης, Ανδρεάδης Λευτέρης, Αλεξανδρίδης Στάθης, Τσαμπερτίδης Θάνος
Λύρα: Κοτταρίδης Νίκος, Τσακλίδης Κώστας, Μαυρόπουλος Κωνσταντίνος
Αγγείο: Σιαπανίδης Μάριος
Αρμόνιο: Γεωργιάδης Γιάννης
Νταούλι: Κοτταρίδης Τάσος

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Τραγούδι: Παρχαρίδης Αλέξης, Σοφιανίδης Γιώργος, Παρχαρίδης Στάθης, Θεοδωρίδης Παναγιώτης
Λύρα: Σανίδης Γιάννης, Κοτταρίδης Νίκος
Αγγείο: Θεοδωρίδης Σωτήρης
Αρμόνι: Γεωργιάδης Γιάννης
Νταούλι: Πολυχρονίδης Γιάννης